Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Är religion godare än demokrati?

2022-04-24

Hur kan Ebba Busch anse att om någon ska bli skadad under en terroristattack, så ska det hellre vara terroristen än polisen? Glöm inte att hon är kristdemokrat, och därmed behöver förhålla sig till Bibeln! Att terrorism ska bekämpas, saknar bibelstöd för allt jag kan se. Så vad försvaras enligt Bibeln?

2 Mos 22:18: ”En trollkvinna skall du inte låta leva.”

3 Mos 20:10: ”Om en man begår äktenskapsbrott med en annan mans hustru, skall både äktenskapsbrytaren och äktenskapsbryterskan straffas med döden.”

3 Mos 20:27: ”En man eller en kvinna som har en ande från en död eller en spådomsande i sig skall straffas med döden. Man skall stena dem, skulden för deras död är deras egen.”

3 Mos 24:14: ”Mannen som förbannat skall föras utanför lägret. Alla som har hört orden skall lägga händerna på hans huvud, och hela menigheten skall stena honom.”

1 Sam 6:19: ”Men Jekonjas släkt hade inte deltagit i den allmänna glädjen i Bet-Shemesh vid åsynen av Herrens ark. Därför dräpte Herren sjuttio av dem, och folket höll dödsklagan på grund av den manspillan som han hade vållat.” 

Sak 13:3: ”Om någon därefter uppträder som profet skall hans egen far och mor säga till honom: ’Du får inte leva, du har uttalat lögner i Herrens namn.’ Hans egen far och mor skall sticka ner honom då han profeterar.”

Hes 18:4: ”Allas liv tillhör mig. Faderns liv tillhör mig likaväl som sonens. Det är den som syndar som skall dö.”

Listan fortsätter och ”det är judarnas fel” är noterat. Men givet det så hittar jag inte ett ord om att polisen är viktigare för samhället än terrorister, så det är inte jättekonstigt att Sveriges Teologer™ har sina invändningar. I Sverige pågår en diskussion om huruvida man ska kriminalisera yttrandet ogillande av innehållet i en bok genom bränning av den boken. Att detta skyddar många nazistiska idéer, är ett pris vi gärna betalar för att åtnjuta att det även skyddar religiösa idéer, hur galna de än må vara.

Ett tips från coachen, och tro mig, jag har jobbat med förvirrade människors livsåskådningar i många år: Reformera religionen! Gör den till en religion istället för en regelbok! Jag kanske aldrig kommer att få Jonas Gardell i mitt läger, men för den som flyr från muslimskt förtryck står dörrarna till mitt hem helt öppna.

Kategorier: Religionsfrihet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips