Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

De tre senaste dagarna på Aftonbladet

2017-10-18

Låt oss titta på de tre senaste dagarna på Aftonbladet.

I måndags påstår en ung medieprofil att en krönikör på Aftonbladet drogat och våldtagit henne.

Igår (tisdag) riktar flera unga kvinnor flera anklagelser mot krönikören. Aftonbladet publicerar en kort kommentar där det påpekas att krönikören inte dömts för något brott, och en artikel som påminner om att det kan vara förtal att berätta vem som begått övergrepp (”Att sprida en sann uppgift kan också vara förtal.”). Dessutom pekar man ut regissören Harvey Weinstein som en person som utsätter folk för sexuella trakasserier. Om vi i ljuset av att Weinstein inte är dömd för något och om man antar att han är skyldig till det han anklagas för, hur rimmar det med vad som sägs med anledning av Aftonbladets egne krönikör?

Idag berättar man att artisten Björk anklagar den danske regissören Lars von Trier för trakasserier. Jag har inga skäl att misstro Björk, tvärt om, men jag har inte heller någon anledning att misstro den medieprofil riktar anklagelser mot Aftonbladets krönikör, vilket jag kan stå för även om man är juridiskt oskyldig tills motsatsen bevisats. Till detta har olika människor jobbat upp olika mycket förtroendekapital, och i det här fallet är skillnaden mellan parterna ganska stor.

Jag hoppas att de företag som annonserar på Aftonbladet (Tele2, Svenska Postkodlotteriet, m.fl.) kunde ta sitt förnuft till fånga. De som jobbar där kan ju omöjligen vara kloka i huvudet.

Uppdatering (21:15): Fredrik Virtanen, krönikör på Aftonbladet, tar ”timeout” (=betald ledighet).

Uppdatering (22:15): Vi behöver ett starkare ord än ”hycklare” för att beskriva Aftonbladets personal. Är inte detta bevis för att deras ord saknar betydelse, så vet jag inte vad som är.

Kategorier: Aftonbladet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips