Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Inte alla arbetsplatser

2017-10-28

Journalister har lite yrvaket upptäckt att det kanske inte är jättebra att behandla kvinnor hur som helst, och polisen sitt uppvaknande framför sig. Aftonbladet är en arbetsgivare utmärkt sig rejält under de senaste veckorna, vilket summeras bra av Davd Lindén på Nerikes Allehandas ledare. På Aftonbladets egna redaktion fortfarande inte polletten trillat ner. Deras analys är:

Det handlar om män som visar sin makt över kvinnor som nu måste säga ifrån. På Aftonbladet och på alla andra arbetsplatser.

När man förstår Aftonbladets verklighetsuppfattning så kastar det ljus över varför de agerar som de gör, men som tur är har de helt fel. Jag skulle inte vilja arbeta på Aftonbladet för jag vill varken ha kollegor eller vänner som pratar ner sina kvinnliga kollegor eller sina fruar, och jag skulle inte vara välkommen att jobba kvar på mitt jobb om jag själv gjorde det. Alla människor är olika och alla människor har sina tillkortakommanden, men när man läser ”aftonbladetprofilen” egna ord om sin livsstil kan man inte göra annat än att förfäras.

Jag hoppas att Aftonbladet gör studiebesök t.ex. hos ett företag i mjukvarubranschen där jag själv är verksam. Det är en mansdominerad bransch, men vi lär känna våra kollegor och deras respektive, helt oavsett vilket kön de har. Människor man känner och respekterar skojar man med på ett sätt som man bara kunde önska att Aftonbladet skulle lära känna.

Uppdatering 23:42: David Lindén skriver på Twitter:

Jag har varit i riktigt maskulina miljöer. Engelska herrklubbar och Försvarshögskolan. Ofta rå ton. Men aldrig på Aftonbladet-nivå. Aldrig. 

Hur kan man ens fråga en kvinnlig kollega som fått barn ”är du slapp i fittan” eller säga ”hon åker till Afrika för att knulla negrer”. Hur? 

Att vuxna män kan uttrycka sig som de gjort övergår mitt förstånd. Och jag är en relativt smart herre. 

Om någon vid någon tidpunkt uttryckt sig som ”de sköna feministmännen” på Aftonbladet hade han nog åkt på stryk. I min vänkrets alltså. 

Jag gick på könsmixat internat. Men jag har kompisar som gått på pojkskolor. De är lika häpna och förfärade. Förfärade.

Kategorier: Aftonbladet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips