Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

SVT kritiseras för bristande respekt för IS

2019-03-02

Ett av Sverige Televisions Instagram-konton, SVT Humor, publicerade igår ett videoklipp där man driver med terrorsekten IS och de upprörda kommentarerna lät inte vänta på sig. Man kunde ju tro att folk skulle bli arga för att man driver om ett allvarligt ämne, men förvånansvärt många blev irriterade för att man inte respekterade terrorsekten i fråga. En kvinnlig politiker skriver:

Hoppas på att någon lättkränkt kommer och klagar

Vilket genererade följande replik från en ung man:

liten hora jag knullar di rövhålet

En användare skriver:

Va fuck är dehär 

Blir äcklad av Sverige, man skäms för att bo här

Speciellt en ung man är väldigt upprörd. Han öppnar med följande replik, och sedan rullar det på:

Hur kan ni tycka det här är kul? skäms ni inte? hälften av er som kommenterar är över 30år med en familj, ni borde verkligen skämmas att ni inte ens kan skillnaden mellan rätt o fel, det äcklar mig. Sen skriver ni att folk är ”lättkränkta” vi är inte ”lättkränkta” vi vet skillnaden mellan fel och rätt. Svt ni är rasister, att ni sitter o gör narr och skrattar åt en religon, skäms ni inte? ni äcklar mig

IS är religiösa, och därför får man inte driva med dem. Verkligen? Om man absolut ska bedömas utifrån vad man tror på istället för hur man agerar, så är fortfarande inte IS speciellt respektabla. Men förmodligen förväntas man anta att religiöst motiverad terrorism är något fint, eftersom religion är något fint.
Modereringen har lite att städa upp, vilket förmodligen kommer att ske, men det är intressant att åsikten att IS ska respekteras yttras. Och när så sker, så sker det av en falang som använder hot om anal våldtäkt för understryka sin önskan.

Uppdatering: Det är fler än jag som noterat kommentarerna.

Uppdatering: Idag är kommentarerna på Instagram-inlägget ersatta med ett uttalande. ”Inlägget från Svenska nyheter har väckt starka känslor på SVT Humors Instagram-konto. Kommentarsfälten låg öppna i två dygn med en konversation som hade urartat till att innehålla många grova angrepp. SVT kan och ska hantera kritik mot vår verksamhet, men vi kan inte låta våra följare bli påhoppade i våra kommentarsfält. Om SVT inte kan erbjuda en miljö för konstruktiv dialog så anser vi det bättre att stänga kommentarsfälten.”

Uppdatering: Idag, 5/3, har Instagram tagit bort SVT Humors inlägg.

Kategorier: Fundamentalism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips