Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Vingummin förklarar vårt förfall!

2018-04-05

Anledningen till att vi i generation X är helt störda är naturligtvis att vi åt vingummin. Vin!?! Gummi!?! Sex och sprit i en osalig blandning! Dessutom bär varje bit namnet av en spritsort. Som tur är, har pappa Joachim satt ner foten! Pappa Joachim – den ofrivillige langaren – köper godis till sitt barn på Pekås i Sunne. Eftersom hans son vet att det som står skrivet på bitarna är spritsorter, samtidigt som han själv inte förmår att köpa något annat till sin son, måste Pekås i Sunne sluta sälja vingummin. Därmed är allt frid och fröjd?

Den moderna mannen har förtroende för precis allt utom sin egen förmåga – speciellt staten vet vad som är bra för mig, och gammelmedia är dess profet. Frågor som 40-åringar förr vände sig till sin mor för att få stöttning i, är nu en fråga för gammelmedia. Samtidigt förföljs jag av tanken att jag inte är det allra största samhällsproblemet, mitt vingummiätande som liten till trots.

Än så länge är pappa Joachim och Expressens redaktion lyckligt ovetande om punchpralinernas existens. Dessa bär inte bara namnet av en spritsort, utan har den även som ingrediens. Jag anar en stundande regeringskris.

Kategorier: Moralism

Ett svar till “Vingummin förklarar vårt förfall!”

  1. Gunnar skriver:

    Roligt att du benämner Joachim "den ofrivillige langaren".
    Jag är inte säker på att han är så ofrivillig langare. Han är dömd för alkoholsmuggling (runt 2.500 liter) så sent som 2015.
    Det är väl förträffligt att 4-åringen kan läsa "Vodka" på sitt lördagsgodis, och inte behöva släpa sig ända ner till pappa smuggelkungens garage för att läsa på kartongerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips