Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Abortmotståndarna har inte Gud på sin sida

2014-10-24

En organisation som representerar antiabortrörelsen, Scandinavian Human Rights Lawyers, försökte vinna lite legitimitet genom att dela ut ett pris till drottning Silvia i Uppsala universitets lokaler. Silvia var vaken nog att dra öronen åt sig och kolla upp Scandinavian Human Rights Lawyers när kritiken kom in (Eva Franchell, Aftonbladet 10/10) och fattade det enda rimliga beslutet, nämligen att tacka nej.

I Uppsala universitets pressmeddelande från 12/10 står att ”fokus blivit ett helt annat och skymmer huvudfrågan”, vilket man lugnt kan säga är ett försiktigt uttalande.

Eftersom abortmotstånd är ett irrationellt tillkortakommande, är det alltid religiösa krafter som ligger bakom. Och mycket riktigt skapade detta irritation hos just kristna abortmotståndare. 18/10 gnäller Stefan Gustavsson och Thomas Idergard på SvD Brännpunkt över ”åsiktmonopol”. Som lök på laxen frågar de sig om Moder Teresa skulle vara välkommen som föredragshållare idag, vilket är en extremt verklighetsfrånvänd kommentar! Antingen odlar Gustavsson och Idegard myten om Moder Teresas godhet inför sig själva, eller så sympatiserar de med hennes gärningar. Båda är skandal.

Inte ens Gud ställer sig bakom antiabortrörelsen. Tvärt om, han betraktar mord på gravida kvinnor som en lämplig tillrättavisning (4 Mos 31:17), vilket givetvis avbryter graviditeten. Man skulle istället kunna tänka på en befruktad äggcell som ett barn, men barn behandlas extremt avslappnat av Gud. Att tvinga någon att helt enkelt äta upp sina barn är ett straff som Gud gillar att utfärda (Jer 19:9), och alla vet ju att sann lycka återfinns genom att krossa sin fiendes spädbarn mot klipporna (Ps 137:9).

Abortmotståndet handlar snarare om familjeromantik. Och vissa människor är beredda att offra kvinnans rätt till sin kropp till förmån för sina romantiska föreställningar. Dock ingen som är värd att ta på allvar. Tack Silvia!

Uppdatering 2014-10-25: Ovanstående text resulterade i en anklagelse om bokstavstro.

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips