Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Aftonbladet, om att ta från de fattiga och ge till de rika

2023-08-08

Tidningen Aftonbladet publicerar idag reklam för snatteri. Det är något som är kändisar gör, något som är helt okej.

”Jag är själv ingen snattare (efter en misslyckad period i tonåren) men jag tycker egentligen det är helt okej att vara känd och snatta.”

Jag erkänner att jag inte helt förstår vad parentesen säger. Är hon så pass misslyckad att hon inte ens stjäl sina varor? Eller är hon en snattare som slutade efter att ha misslyckats?

Skribenten Tone Schunnesson (som egentligen borde sitta inlåst) tipsar om man kan snatta på ett bra sätt. Strunta i att scanna in varorna man bär ut från affären, eller ange en billigare vara än den man har i påsen när man betalar kilopris! Smart!

Vad är det som får Aftonbladet att ha denna hånfulla inställning till mathandlare som kämpar för sin överlevnad? Svaret är enkelt. Aftonbladet talar från en upphöjd position. De lyfter miljoner i årliga bidrag, och har således inga skäl att visa lojalitet mot arbetare, för arbetare är inte smartare än att de gör rätt för sig, och på det viset kommer man ingen vart i Sverige.

Aftonbladet däremot, tillhör högborgerligheten. De är allierade med Sveriges givna maktparti och de är skattefinansierade. Medan mathandlare under skatter dignar ner. De måste ta ut ett påslag som täcker både löner, inkomstskatter, arbetsgivaravgifter, certifikat och lokalhyror. Påslaget gör maten dyr, men det är inget problem för den som inte är intresserad av att göra rätt för sig. Man kan stjäla!

Är det detta vi ska betala skatt för? Vi är ett land som behöver bättre förutsättningar för vårdpersonal, inte ett land som behöver tvångsfinansiera Aftonbladet eller Tone Schunnesson. Utanför makteliten, bland oss vanliga, är det nämligen olagligt att uppmana till stöld.

Kategorier: Aftonbladet, Politik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips