Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Allt om homeopati

2014-04-22

Dr. Charlene Werner förklarar hur homeopati fungerar så här:

Jag ska förklara exakt er hur [homeopati] verkligen fungerar. Alla har läst kemi i skolan, och alla vet vad vatten är. Har alla hört talas om [Albert] Einstein? Ni vet väl att ljus är energi? Einstein gav oss teorin att energi är lika med materian multiplicerat med ljusets hastighet, E = mc2. Om man har den formeln i åtanke, och tänker att det finns mycket materia, och komprimerar all materia så att det inte finns något tomrum kvar, vet ni hur mycket materia som då finns kvar? Ni tänker förmodligen att det handlar om mycket materia, jag består av mycket materia och den här byggnaden består av mycket materia. Men all materia i hela Universum tar inte upp mer plasts än ett bowlingklot. Det är all materia som finns i hela världen och Universum. 

Hur mycket materia är du? En obetydlig mängd! I formeln E = mc2kan man i princip stryka M (materia) så att formeln blir ”energi = ljusets hastighet” (E = c) och det är därför synsystemet är så viktigt. Vi har många fotoreceptorer som behandlar ljus. Men när Hahnemann [Samuel Hahnemann, homeopatins grundare] dog, föll inte hans teorier i god jord bland vetenskapsmännen, och pusselbitarna passade inte väl. Av den anledningen använde Gud sin oändliga vishet till att ge oss en ny [Albert] Einstein, nämligen Stephen Hawking. Hawking gav oss strängteorin. Hawking upptäckte att det finns andra energipartiklar i Universum som ser ut som gummiband och arbetar genom vibrationer. 

Vår kropp är så snillrikt designad att vi har syn och hörsel. [Syn och hörsel] kan plocka upp vibrationer. Om man lägger detta till Einsteins teori om att E = mc2, där materian i princip inte räknas, plus strängar – vibrationer – så har vi fortfarande inte exakt hela bilden. För vad är en cell? En cell har väggar, membran och cytoplasma. Är det materia? Nej, inte speciellt mycket. 

Man kan bryta ner cellen i små beståndsdelar av energi som kallas elektroner, protoner och neutroner. Hela min kropp består av en obetydligt liten mängd materia, men vad återstår? Energi! Alltså, jag är energi, du är energi. 

Enligt fysiken kan inte energi skapas. Vi vet inte hur energi skapas eller förstörs. Det är inte mänskligt görbart! Vi transformerar energi från en form till en annan. Det är allt! 

Om det är allt, gissa hur vi definierar ”sjukdom”? Det är inte massa! Vi har överfört vår energistatus till något annat, och det är vår definition av ”sjukdom”. Vi borde alltså kunna transformera vår energi till ett tidigare bättre tillstånd. För detta använder vi ljus, ljud eller homeopati. 

Vad är homeopati? Inte mycket är materia men allt är energi, alltså har allt en vibration. Så tänk om jag kunde bevara energi för framtida bruk? Om jag skulle vilja tillverka en bomb av kemikalier, och om min grannes hund bajsar i min trädgård, och jag kastar bomben på honom, skulle det göra honom glad? Nej, för vad händer när energin frigörs? Det förstör eller förändrar något. Byggnaden ändrar sin energistatus till något mindre organiserat. Detta är homeopati! 

Vi pulveriserar substanser, placerar dem i en lösning och vi skakar dem som om det vore en bomb. Detta frigör substansens energi till vätskan. Vätskan sprutas över sockerpiller, vilket ger en energisk substans för senare bruk. Om jag kan hitta substansen som matchar din energiförändring, och tilldelar den när vi så önskar, vad kan vi göra med ditt energisystem? Jo, transformera det till ett tidigare och bättre tillstånd. Så fungerar homeopati!

Dr. Werners föreläsning fortsätter med utsagan om att alla vibrerar tillsammans med en växt, ett djur eller en mineral. Se den gärna här!
Några få brister i den nuvarande teorin kring Homeopati som jag reagerar över, som homeopaterna gärna får kommentera:
– Drygt 0,000 000 000 000 000 000 004 procent av Universum är materia, vilket ger oss ett bowlingklot i form av en kub där varje sida är tusen ljusår stort. Jag föreslår en annan liknelse än ett bowlingklot, eftersom många tänker på ett ting som är mindre än 9 461 m3.
– Produkten av m och c2 inte kan ersättas med c.
– Kopplingen mellan syn och woo förbryllar mig, men jag förmodar att besattheten av syn är kopplad till samma slags misstro som ligger bakom konspirationsvurmande.
– Stephen Hawking har även egna meriter, bortom att vara utvald av Gud.
– Människans kropp är inte med nödvändighet designad. Det vetenskapliga alternativet finns alltid som alternativ.
– En cell består inte av speciellt mycket materia. Inte heller om man tänker att det finns väldigt många celler, så utgör inte cellerna speciellt mycket materia. Men elektroner, protoner och neutroner finns i annan materia än celler.
– Att vi inte vet hur energi skapas eller förstörs, följer inte till att vi vet att det är ogörbart.
– Sjukdom kan även definieras som ett funktionshindrande tillstånd som karakteriseras av fysiologisk, psykologisk och/eller social ohälsa.
– Att energi inte kan förstöras eller skapas, följer inte till att vi vet hur vi transformerar den från ett tillstånd till ett annat.
– Vad kan ni homeopater göra med mitt energisystem? Min spontana förhoppning är: Så lite som möjligt!

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips