Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Är du populist, lille vän?

2022-04-29

En gång vart fjärde år blir Socialdemokraterna ett oppositionsparti. När det är dags för riksdagsval i Sverige, bedyrar de problemen med rikets ledarskap och lovar att allt ska lösa sig efter nästa val, om fårskocken bara röstar rätt. Vi förväntas nicka instämmande i att en handlingskraftig socialdemokrati kommer att vara lika närvarande under nästa mandatperiod som de varit frånvarande under den föregående. Man anses anta att det krävs ett val för att S inte ska vara S. Välj S, så lovar vi att aldrig agera som S! Väljarna har fått betala överpriser för en regering som lovar att företräda dem istället för sig själva under några få år. Väljarna har applåderat regeringens löneförhöjningar från år till år, i ljuset av löftet att S ska kasta ett getöga på deras önskemål och behov, om vi är vänliga att bara bevilja dem en endaste liten mandat period till. Annika Strandhälls fenomenala insatser för miljön, kommer äntligen att visa sig, bara vi röstar rätt en endaste gång till. Morgan Johanssons insats för medborgarnas säkerhet, kommer garanterat att nå allmänheten efter bara några få omval – välj inte efter ditt hjärta, välj Partiet. Var Lojal. Acceptera Narrativet. Är du kanske fascist, lille vän?

Lyssna på SVT, de varnar för opposition. Om den som är objektiv, som SVT, vill cementera makten, är det rätt att cementera makten!

Men just nu befinner vi oss i det enda tillfället där SVT och regeringen står i ideologisk konflikt. Medan regeringen nu blottar strupen och påminner om att deras excellens endast behöver en endaste valseger till för att nå medborgaren, påminner SVT om normaltillståndet där hederskultur beror på trasiga staket, vilket tydligen är Fritidsgårdar™ 2.0. Medan vi förväntas skylla på SD för att nästa invandrade medborgare med en femtiolapp för lite i månadslön utvisas, ombeds vi vänligen men bestämt att inte titta på vilken regering som varit ansvarig för de utvisningar som faktiskt skett under de senaste åtta åren. Och framförallt inte på de som inte skett!

Kanske inte S har varit helt framgångsrika? Den tanken säger mig att du förmodligen är populist.

Kategorier: Politik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips