Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Är KD totalitära?

2014-12-15

Nerikes Allehandas Lars Ströman skrev i dagens tidning att ett parti bl.a. definieras av sina propositioner till riksdagen.

I ljuset av att Kristdemokraterna motionerat mot både akademisk frihet och tankefrihet, undrar jag vilket namn som passar på dem? Totalitära? Frågan är bara om väljarna identifierar sig…

Kategorier: Uncategorized

2 svar till “Är KD totalitära?”

  1. Trots allt har KD (möjligen under Damoklessvärdet) erkänt att nuvarande politik inte är gångbar, utan att man måste få ekonomi på "godheten" i Sverige, och det å det snaraste. Kan tolkas som ett uppvaknande ur Törnrosasömnen, eller ett hot om 4%spärren. Väntat i varje fall. De har i alla fall en religiös argumentation som skulle kunna vara en förklaring. Detta kommer i sin tur att ge en anledning för de andra i alliansen att ändra på sin fundamentalistiskt negativa hållning, skapad av Reinfeldt och andra romantiker med barnatron som ledstjärna i livet.

  2. Alla Per Dannefjords uttalanden tillintetgörs av hans sista, där han medger att Björn egentligen har rätt, men att det vore dumt att låta plebejer få veta det. Själv räknar han sig som bättre vetande patricier…med rätt att inte avslöja maktens fel….Så hade nog inte Per ens själv tänkt att det skulle låta som….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips