Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Är kristendomen ett konstprojekt?

2014-02-02

Gud existerar, men vetenskapen märker inte Gud eftersom Gud existerar utanför tid och rymd. Guds existens är alltså att jämställa med enhörningars existens när det kommer till hur existensen yttras: Varken Gud eller enhörningar finns.
Men det anspråket som kostar skattebetalarna miljontals kronor, handlar inte om enhörningar, det handlar om Gud. Eftersom Gud inte endast existerar utanför tid och rymd – Gud ger sig tillkänna genom känslor, föreställningar och extraordinära sammanträffanden bakom skeptikernas rygg – är anspråket om Guds transcendens falskt. Antingen är Gud transcendent, vilket river ner förutsättningarna att styrka sin position att Gud finns, eller så är Gud inte transcendent, vilket gör frågan om Guds existens till en fråga för naturvetenskapen.
En vetenskaplig skeptiker är ofrånkomligen utan gudstro (ateist), då ateism är avsaknaden av (eller avståndstagande från) tro på någon gud, gudar och högre makter. Människan är ofrånkomligen oförmögen att anpassa sin uppfattning om verklighetens beskaffenhet, vilket tydligt illustreras av att multipla millennier passerat utan att gudshypotesen deklarerats fallerad. Tusentals år har passerat utan att hypotesen om att vår verklighet är ett narcissistiskt övernaturligt väsens hobby, är förkastad.
Gudstro är inte ett charmigt tillkortakommande hos godtrogna, det är ett obegåvat och kostsamt konstprojekt.

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips