Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Är man över 40 måste man få säga ”neger”!

2012-12-09

Jag vet inget om äktheten i detta citat, men Facebook-gruppen ”Kränkta vita män” har antytt att den gamla moderata arbetsmarknadsministern Sven Otto Litterin har skrivit ett märkligt inlägg. Jag vill först bara säga att jag gärna, av ren hänsyn till Litterin, säger ”negerboll” när Litterin närvarar, och att jag gärna säger ”chokladboll” annars.

Det är inte lätt att vara politiskt korrekt. Först förbjöds pepparkaksgubbar i Laxå. Och sen var det ett ”missförstånd”. Och där fick Sverigedemokraterna en procent till i opinionen. Suck. Kan vi inte bara komma överens om att det är ok med skolavslutning i kyrkan – utan att barnen behöver bli pådyvlade en viss tro. Att det är ok att t o m sjunga en psalm som t ex Den blomstertid nu kommer, utan att världen rämnar? Man kan t o m sträcka sig så långt att kalla en negerboll för en negerboll utan att vara rasist. Det kanske är så enkelt att man är över 40 och faktiskt gillar havrebollar med choklad och kokos? Vi kanske också kan gilla svenska flaggan utan att vara skinheads? Jag ber enskilt och kollektivt om ursäkt om nån känner sig kränkt, men nu får det vara nog med larvet.

Ingen speciellt välslipad text, men jag undrar vad som anses hända när man fyller 40? Har jag missat något i relationen till ordet neger, och hur det förhåller sig till just den åldern?

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips