Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Audi och Kakan Hermansson

2016-11-15

Jag har tyvärr ingen större koll på Kakan Hermansson, men som potentiell Audi-köpare kanske man inte ska anse att det är något konstigt. Det enda jag egentligen vet om henne, är att hon har uttalat sig negativt om poliser på Twitter. Och, naturligtvis, att hon lite hastigt blev poster girl för just bilmärket Audi. Hermansson känns som ett dåligt val när målgruppen främst är medelålders män, men det ska inte falla någon skugga över Audi för det – de har ju en reklamfirma som ansvarar för den kompetensen.

Det har gått ett par år sedan Hermansson pratade illa om poliser, och hon har både bett om ursäkt och ändrat åsikt. Idag, när värdegrund är A och O, har hon garanterat samma respekt för poliser som för andra yrkesmänniskor. Och varför älta gamla synder?

Men reklam handlar om associationer, och jag är nog inte den enda som faktiskt inte vet något annat om Hermansson än vad hon tyckte om poliser. Och jag bryr mig inte. Hennes åsikter är hennes åsikter, och Audis marknadsföring är Audis marknadsföring. Att jag inte bryr mig, avslöjar alltså absolut inget om min syn på poliser – hennes åsikter är som sagt hennes åsikter. Men med tanke på uppståndelsen, är det uppenbart det finns folk som bryr sig.

Ett par år är trots allt ingen tid att prata om. Låt henne svalna i några år, och plocka in henne som poster girl sedan. Då kanske målgruppen hon vänder sig till med det hon gör (vad nu det än må vara) är potentiella Audi-köpare. Och om det blott var uppmärksamhet som reklamfirman sökte, enligt devisen ”all reklam är bra reklam”, så har firman i fråga framtiden för sig.

Kategorier: Uncategorized

3 svar till “Audi och Kakan Hermansson”

 1. Lokatt skriver:

  Oj, har Audi valt Kakan som kuttersmycke? Bra i så fall, hon kommer inte att locka de köpstarka medelålders män som väljer det märket (jag tycker man ska välja Volvo). Jag kände inte till det där med poliser, men efter att för en tid sedan sett "Jills veranda" där hon var gäst vet jag att hon "gråter varje dag" över hur hon behandlas av andra för att hon är lesbisk, samt att hon "Tackar Gud varje dag" för att hon är just det. Märklig människa.

 2. Lokatt skriver:

  Ikväll ska UG visa reportage om en svensk reporter som wallraffat sig in som IS-wannabee. Kanske lite intressant, men visar antagligen bara det alla redan vet.
  Jag tror att man letar på fel ställe när man försöker spåra jihadister. Man tror att terrorismen beror på att stackarna växer upp i "utsatta områden". Det tror inte jag är det rätta stället att leta på. Många självmordsbombare är högutbildade, t ex nine-eleven flygarna, och de kan ha fast och bra jobb som homobars-mördaren i USA, eller är studenter som vem som helst, som de sprängande Bostonbröderna.

  Jag tycker istället att man ska studera dödskulten i islam och försöka göra något åt den. Att redan dibarnet får sig itutat att detta livet är ingenting, bara en trist och dammig vänthall inför det riktiga livet, det enda livet, det som kommer efter döden, är vilseledande och farligt. Detta berättas av föräldrar, det påminns om i de fem dagliga bönerna, och från vördade och aktade imamer får varje muslim veta detta.
  I det franska reportaget nyligen, filmat med dold kamera, visste inte den blivande självmordssprängaren till sig av lycka när han sprudlande av eufori lade ut texten om det stundande Paradiset, juvelerna, kuddarna ..och brudarna, det evigt pågående sexet framförallt. Han trodde verkligen på det där. Och det gör de troligen allihop. Masturbation är strängt haram för en muslim, jag har frågat en imam. De sprängkåta ynglingarna har ingenstans att ta vägen med sin frustration, de blir tickande bomber.
  Pappan till IS-anhängaren var så ledsen, han hade till och med skickat polisen på sonen. Men fadern var säkert inte oskyldig, utan en del i utvecklingen. Dessa fäder straffar, misshandlar och förnedrar kontinuerligt sina söner, denna "fostran" är en del i kulturen och inplanterar våld och brinnande längtan efter hämnd. Inte så konstigt att pojkarna drömmer sig bort till ett annat liv, "det enda och riktiga", det som kommer sen, efter döden. Läs gärna om några exempel på fadersmisshandel, från Yahya Hassan, Özz Nujen.
  (Om du råkade läsa det här Patrik L. så pilutta dej, du får tyvärr skylla dig själv 🙂

 3. Lokatt skriver:

  Anders
  Jag ser att du hyllar Humanisternas val till årets Hedeniuspris.
  Jag tycker att Humanisterna är en märklig intresseklubb.
  I dagens SvD under rubriken "Viktigast att hjälpa dem som flyr från krig" skriver ledarskribenten Helena Rivière bland annat:

  "Vi behöver skärpa kraven för det individuella flyktingskapet som har religiösa, politiska,sexuella, könsmässiga och sociala skäl.
  När vi erbjuder världen vårt öppna land har vi försatt oss i den teoretiska belägenheten att halva Mellanöstern uppfyller flyktingkriteringarna för asyl.(- – -)
  "Åtagandet att ta hand om den sortens offer i världen är helt enkelt för stort. Vi har begränsade möjligheter. Då bör vi prioritera de mest skyddsbehövande krigsflyktingarna."

  Precis så tycker jag. Priset skulle gått till någon förening som kämpar för de svältande arma krigsdrabbade familjer som lever utan tak över huvudet, i grushögar med smällande bomber runt öronen.
  Men Humanisternas starka och intensiva lobbygrupp förnekar sig inte. Jag tycker för min del att det räcker med att man dansar med i Prideparaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips