Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Blandade stollerier

2015-08-08

20/2 kommer Göran Skytte fram till att djävulen finns. Och inte nog med det, som ett väsen som kan anta olika skepnader! Visst blir man nyfiken både på Skyttes gudsbild och på vart gränsen mellan religion och galenskap egentligen går? Förmodligen finns inget icke överlappande magisteria här heller, vår längtan efter en svartvit tillvaro till trots.

Och apropå galningar så är det tydligen ”alla barns rätt till en personlig tro” (Dagen, 6/3) som är orsaken till att de ska kristnas. För vilket barn skulle vilja missa chansen att få en massa pingstvänners förvirrade tro insålda som det vore sanningar? För säkerhets skull kanske skollagen måste ändras, så att lärarna kan ta vid förvillelsearbetet där föräldrarna inte räcker till (Världen idag, 8/8).

Den 27/7 så funderar Carl Reinhold Bråkenhielm på hur man ska kunna förena gudstro och modern fysik. Och eftersom ingen ska behöva ompröva sina villfarelser så blir väl nästa nöt att räkna ut hur storkteorin kan förenas med sexteorin inom biologin.

Och när vi ändå är inne på religion, Richard Dawkins kritik mot svenska vänstern har fått Totte Löfström att sätta sig ner och fundera, vilket resulterade i slutsatsen att Dawkins ”hatar religion så mycket att han försvarar rasister”. Har Totte sagt så, så måste det ju vara så!

28/7 kan vi läsa i Dagen att Markus Holmbom anledningen till att vi tror på evolution som förklaring till arternas mångfald, trots att vi inte hittat några fossila mellanformer (!!!) beror på att vi tror blint på evolution (!!!). Japp…

2/8 så låter Joel Halldorf hälsa att vi inte uppskattar populärkulturen fullt ut om vi inte sysslar med bibelläsning. För tänk om all kärlek bara är en skugga av den ”större kärleken” till Gud? Fast om det kokar ner till att handla om att upptäcka den kärleken, kanske inte Bibeln är en speciellt lämplig bok att tipsa om.

Och apropå evolution, 4/8 meddelar Sydsvenskan att Erika Lang hälsar att kärleken och sexualiteten är en gåva från Gud, vilket ger oväntat konkurrens till de äldre teorierna om hur dessa har utvecklats.

Och sedan har det diskuterats huruvida SD ska få sätta upp annonser som kan uppfattas som rasistiska i Stockholms tunnelbana. Nej, det blir inga annonser. Kanske inte så mycket för att SL ser problem med eventuell rasism, utan för man oroar sig för säkerheten hos dem som river ner reklamen.

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips