Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Dåliga försök att legitimera religion, del 57 av 100

2013-07-05

I en serie av 100 bloggposter förklarar jag varför jag inte låter mig övertygas att religion har en plats i ett anständigt samhälle. Argumenten som jag tar upp har använts av ateister eller troende. Här är den femtiosjunde.
Icke-tro kan vara farligt. Tänk om Gud verkligen finns, vad kommer då att hända med ateisterna?
Detta argument fungerar, och jag accepterar det. Icke-tro, ateism och naturalism är verkligen inget att leka med om det finns någon som helst sanning kristendomens dogmer. Det första budordet påpekar att man inte ska ha några andra gudar än krigsguden Jahve från mellanöstern, och enligt islam är det dessutom förenat med dödsstraff att lämna sin religion. Båda dessa religioner kretsar kring en naiv gud som törstar efter dyrkan, och kanske är hoten från islam verkligen värda att ta på allvar. Trots allt, Muhammed kan ha funnits på riktigt medan Jesus existens återstår att belägga.
Hur som helst så tror många kristna på Jesus, och deras enda belägg för att Jesus någonsin funnits, kommer från Bibeln, och där står det skrivet, svart på vitt, att Jesus gärna hotar med ”den brinnande ugnen” (Matt 13:36-43) och så vidare.

Jag som icke-troende vet vad som väntar mig efter min död om muslimerna har rätt. Jag som icke-troende vet vad som väntar mig efter min död om de kristna har rätt. Men eftersom det inte krävs mycket förnuft för att förstå att religiösa föreställningar har andra orsaker än att något tyder på att Gud faktiskt finns, så är jag helt lugn. Och eftersom jag är en ”fri själ” som inte ens skulle uppskatta att leva under en himmelsk diktator, är jag faktiskt även tacksam för att Gud inte finns.

FöregåendeNästa

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips