Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Dawkins om religionskritik

2014-03-02

”People who call me strident and polemical very often haven’t actually read what I have written or listened to me speak, but have listened to second hand accounts of what I say or write. And I also want to make the point that even comparatively mild criticism of religion sounds polemical to ears that have been conditioned with the idea that you don’t critizise religion.”

Kategorier: Uncategorized

2 svar till “Dawkins om religionskritik”

  1. Unknown skriver:

    Jag kommer ihåg när jag första gången såg Dawkins i dokumentären "Enimies of reason" från 2007. Då hade jag nyss börjat intressera mig för vetenskaplig skeptisism och uppfattade honom som nästan lite otrevlig mot de han intervjuade. När jag såg den igen för ett tag sen tänkte jag att den mannen har en ängels tålamod. Att han uppfattas som arrogant och otrevlig beror nog mest på att vi människor har så svårt för att få våra åsikter ifrågasatta. Man hör inte den förhoppningsvis sakliga kritiken utan får taggarna utåt och tar allt som ett personligt angrepp. Det har jag märkt även hos mig själv. Att argumentera och lyssna på motargument är något som vi alla borde öva på, helst varje dag.

  2. Anders Hesselbom skriver:

    Jag håller fullständigt med. Att jobba med allmänhetens uppfattning i vetenskapliga frågor är otacksamt, och kräver en gentleman som Dawkins.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips