Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Debatt med Cissi Wallin på Radio1

2011-09-07

Efter denna krönika i Metro blev Cissi Wallin attackerad av skeptiker från flera håll. Det resulterade i att hon valde att ta debatten i sin talkshow. Så här lät det när vi pratade och jag fick representera skeptikerna:

Kategorier: Uncategorized

2 svar till “Debatt med Cissi Wallin på Radio1”

 1. Min kopp te! skriver:

  Vill bara säga att jag förstår din poäng helt och fullt!! Det låter som att inte Cissi förstår varför (har dåligt ljud på datorn så jag kan ha missat om hon ändrade sig på slutet?!) att det som hon säger kan bli i frågasatt och hon tycker inte att man ska ge sig på enskilda individer som skeptisk?!
  Det tycker jag att man ska göra= kritisera vem det än är förutsatt att det är ett påstående.
  Jag tycker att alla ska ta ansvar för det som de påstår.
  Men man kanske behöver fråga folk först om de är med på att ta en diskussion om det dom påstått i t.ex media, innan man kritiserar?

  Verkar som att människor inte är mogna ännu för att förstå när och hur de påverkar andra människor genom sin handlingar i ord.
  Det har nog varit ovanligt innan internets inträde i ,snart, varje hem och där man nu chattar och kommunicerar hej vilt om allt mellan himmel och jord och får frågor i parti och minut;-).
  Tills dess att fler kommer ut på nätet och skriver kommentarer och twittrar och facebookar och växer i kapp med denna typ av kommunikation, så kanske skeptiker kan tjäna på att be om en debatt i ämnet före man säger något, så kan människor förbereda sig?
  Bara en tanke jag fick in i huvudet just i denna stund;-)
  Jag menar: Innan internet fanns, så behövde inte många personer stå för vad de sa till vardags och när vi blev ifrågasatta då på tiden så var det lite av en förolämpning tyckte vi en del av oss då.
  Och när man klarade av kritik , så hade man tid för möten, vara med i tv och i radio och då var man kanske mer beredd på att få kritik genom att förbereda sig innan, men nu på *nätets tid* så kan man få motfrågor vilken tid på dygnet som helst och det också innan man alls har förberett sig. Många är ovana med detta snabba sätt att prata på.

  Tror du/ni också att det kan vara så?

 2. Anonym skriver:

  Måste säga att Anders har en ängels tålamod i detta samtal. Det är beklagligt men Cissi Wallin ger intrycket av en person som inte inser sin kunskaps gränser, utan gör bort sig fullständigt. Cissi Wallin verkar ha inställningen att verklighetens beskaffenhet är en fråga om åsikter. Det hon heller inte verkar förstå är att om man kommer med sanningsanspråk så kan man bli ifrågasatt. Förövrigt är det pinsamt att man bjuder in en gäst till sitt radioprogram och sen knappt låter gästen komma till tals. Det sista kanske kan tillskrivas impulsivitet och svårigheter med känsloreglering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips