Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Den enklaste samhällsinsatsen!

2020-03-21

I Sverige har staten en viktig roll när det gäller allt från styrning, fördelning och stöttning. För finansiering av staten har vi i Sverige satt vårt förtroende till små och medelstora företag, eftersom dessa utgör en dryg miljon av våra 1,2 miljoner bolag. Om dessa går dåligt, drabbar det främst den som hålls under statens vingar, vilket innefattar t.ex. stöd till idrottsföreningar och kultur. Om dessa bolag går omkull förvandlas en statlig inkomst till en kommunal utgift, och i förlängningen ett försvagat samhälle. Själv tänker jag på Provinum som primärt levererat högklassigt vin till flygindustrin och restauranger.

Provinum har ett antal artiklar på Systembolagets beställningssortiment, så nu har du ett utmärkt tillfälle att avnjuta ett bra och prisvärt vin samtidigt som du gör en samhällsinsats – du bidrar till att rädda en privat investering som kommer det allmänna till godo!

Kloster Eberbach (Systembolagets nr 5810) från Rheingau, Tyskland (2018) för 109:-

”Druvig, mycket frisk smak med sötma, inslag av päron, honung, persika, mineral och lime. Serveras vid cirka 8°C som sällskapsdryck eller till fisk- och skaldjursrätter, gärna med heta eller asiatiska inslag.”

Charles Heidsieck (Systembolagets nr 77522) från Champagne, Frankrike för 469:-

”Nyanserad, mycket frisk, något utvecklad smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nougat och mandarin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller ljust kött.”

Bourgogne Aligoté (Systembolagets nr 5500) från Bourgogne, Frankrike för 125:-

”Fruktig smak med inslag av päron, gula äpplen, örter, mineral och citron. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur, eller som aperitif.”

Stort tack för din betydande insats!

Kategorier: Politik

Ett svar till “Den enklaste samhällsinsatsen!”

  1. Anonym skriver:

    Det är synd att kulturarbetare tycks helt oförmögna att utföra andra, kanske t o m inkomstbringande, sysslor än sin hobby. Men jag förutsätter att vår regering vet var våra gemensamma medel, med nog så välriktade punktinsatser, gör mest nytta i vad som verkar vara en eskalerande kris.
    Mina egna indirekta bidrag till kulturen går, utöver skattesedeln, mest genom den lokala pizzerian samt genom bränsleskatt. Nu i kris blir det väl nån rulle toapapper också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips