Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Den humanitära stormaktens kostnader

2016-02-06

Kategorier: Uncategorized

12 svar till “Den humanitära stormaktens kostnader”

 1. Zelma skriver:

  Såg på Text-TV att man förstört en ambulans som var på utryckning i Tensta. Man fick forsla in patienten med färdtjänst istället.
  Det hör ju till vanligheten numera att man attackerar utryckningsfordon. De som sysslar med sådant, har
  tanken aldrig slagit dem att de själva kan behöva åka ambulans någon gång? Det här är ett ofog som bör föranleda sådan rättslig påföljd att våldsverkarna slutar upp med det.

 2. Lokatt skriver:

  Och igår brann en polisbil. Jag kallar inte detta vidriga "ofog". Vad kostar en ambulans, vad kostar en polisbil, med full utrustning, räcker en halv miljon?
  Jag föreslår att straffet blir att arbeta inlåst tills summan är återbetald. Är brottslingen ett barn ska föräldrarna jobba ihop summan, alternativt få avdrag från sina bidrag tills det är klart.
  Problemet är att man inte får tag i "strulputtarna" (som visst Centerledaren kallar de små liven), i Tensta skvallrar man inte för bylingen.

 3. Zelma skriver:

  Ur led är Sverige! Svenska hemlösa får stanna ute i kylan, trots att de inte ska behöva göra det, (de kanske får 'skylla sig själva' för den situation de hamnat i?). Fattigpensionärer blir av soc hänvisade till kyrkan för att tigga. Konstigt, Magda säger ju att det går så bra för Sverige, men hur står det till egentligen? Vad betyder det egentligen att det 'går bra' för ett land?

 4. Lokatt skriver:

  Ja, jag går fortfarande och väntar på det som Snygg-Bengt (dåvarande FP)lovade för en herrans massa år sedan, nämligen att tandvård skulle ingå i sjukförsäkringssystemet. Inte som nu alltså: Ont i en tå, 300 kronor. Ont i ett öra, 300 kronor. Ont i en tand, 3000 kronor..
  Att det är såhär beror på att "vi inte har råd", har jag fått veta. Mycket märkligt.

 5. Lokatt skriver:

  Cecilia Bartoli prisad, jippii!
  Lyssna på henne och trilla av stolen, till t ex "Agitata da due venti" ("Anfallen av två vindar", ungefär). Man hör att hon, livrädd håller på att blåsa av skeppet. Ekvilibristik på högsta nivå!

 6. Zelma skriver:

  Märkligt med politiker, eller i det här fallet affärsmän. Tidigare var Trump för abort, nu är han emot. Han var inte känd för att vara religiös eller slita ner trösklarna i templen. Nu nämner han Gud i var och varannan mening. Framgång har ett pris…

 7. Lokatt skriver:

  Men, är inte Trump bara en pajas.?
  Men det är solklart att man bör åkalla Gud i var och varannan mening om man ska ha framgång i vidskepliga Amerika.
  Fast det finns ju undantag.. Hur Farao bar sig Obama åt? Jag saknar honom redan. Måste erkänna att en del av hans tjuskraft för mig är hans ranka kropp, hans eleganta framtoning, hans sätt att röra sig likt en dansare .. eller en panter.
  Släng dig i väggen Trump.

 8. Lokatt skriver:

  Och nyss var Antje på Golanhöjden och "bad för folket" berättar hon stolt i dagens DN. Så störtlöjligt.
  Detta som delvis svar på Ann Heberleins anklagelse, att Svenska Kyrkan inte tycks göra ett skvatt för att rädda och skydda de sina från systematisk förföljelse och i förlängningen utrotning i muslimska länder (för en gångs skull hejar jag på Ann).
  Antje Jackelén vill rädda "människor", inte speciellt de kristna förklarar hon.
  Fy fan för att vara kristen bland dessa barbarer.

 9. Zelma skriver:

  Lokatt
  En pajas som hade stora framgångar i New Hampshire…
  Obama avslutar alltid sina tal med 'God bless America', annars vore han ju inte amerikansk president.

 10. Zelma skriver:

  PS. New Hampstead ska det vara förstås. DS.

 11. Lokatt skriver:

  Zelma
  Jag vet att Obama blandar in "Gud" i sina tal, javisst, han är tvungen, annars skulle han suttit verkligt löst som president. Men han är en intelligent, klarsynt och vettig person. Och välutbildad. Därför tror han naturligtvis inte på övernaturliga väsen.
  Bara detta att klara balansgången, tvingas önska "God Bless You" och sådär, lite lagom utan att behöva kräkas på sig själv… Brava bravissimo!
  -Om jag inte minns fel så har en tillförlitlig undersökning visat att absolut längst ner i listans svar på "Vilken sorts person kan du tänka dig som president?" hamnade "ateist". Alltså hellre än "dömd kriminell"… var det visst.

 12. Zelma skriver:

  Såg just ett program på teve om vapenlagar i USA. Obama höll tal efter skolmassakern i Newtown. Han citerade 'The Holy Scripture', ord om helande mm. Envisa rykten säger att Obama egentligen är muslim. Men amerikaner har inte så stor reda på tillvaron. Knappt någon som tillfrågades visste vem som är vicepresident i USA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips