Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Den moderne svensken är vidrig

2023-10-09

I lördags utförde terroristorganisationen Hamas en överraskningsattack på Israel. Traditionellt har svensken haft en viss sympati med Palestina, inte för att Palestina de facto är en diktatur, utan för att det är en socialistisk diktatur. Av samma skäl har svensken hyst en viss aggression mot Israel, inte för att Israel är en demokrati utan för att det är en marknadsliberal demokrati. Men det vi ser idag är något helt annat. Det vi ser idag liknar fullfjädrad nazism.

I bl.a. Malmö har folk gått man ur huse för att fira att Hamas lyckades döda så pass många civila. Man lyckades träffa en rejvfest (ett slags festival), vilket tog livet av 260 personer, främst ungdomar, och inte ens Sveriges journalistkår kan dölja sin förtjusning. En av dem ställer frågan om det är viktigare att försvara rätten att gå på rejvfest än att försvara rätten till ett värdigt och fritt liv. Det ”värdiga och fria” är islamismen och statsskicket diktatur, som var på plats i Palestina långt innan Hamas. Detta är alltså en journalist som skriver för bl.a. Sveriges största tidning!

Det är nya tider nu och svensken låter sig inte längre imponeras av skåpmat som demokrati eller sekularism. Men av någon anledning är det Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson som får ta emot kritik när hon fördömer terrorismen. Varför? Socialdemokraterna har, åtminstone i modern tid, alltid varit tydliga i sin syn på nazism och diktatur. Det väcker nästan frågan om man behandlat alla väljargrupper likvärdigt, vilket jag innerligt hoppas.

Kategorier: Politik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips