Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Desperat religionskramande

2015-11-26

Skådespelaren Jon Voights dotter, Angelina Jolie, påstås ha gjort ett inlägg på Facebook som syftar till att måla upp en skiljelinje mellan islam och Islamska Staten (IS). Jag vet inte om Jolie verkligen är skyldig till inlägget, men det måste kommenteras, helt oavsett vem som är upphovsman, om inte annat för ”viralgranskningens” skull.

Jolie påstås ha skrivit:

Igår stoppade en IS-medlem en bil med ett kristet par.

IS-medlem: Är du muslim?

Kristen man: Ja, jag är muslim.

IS-medlem: I så fall, recitera en koranvers.

Den kristna mannen läser upp en bibelvers.

IS-medlem: Ok.

Senare säger mannens fru: ”Jag förstår inte att du tog risken, varför sa du att vi är muslimer? Om han avslöjade lögnen hade han dödat oss båda.”

Den kristna mannen svarar: Ingen orsak till oro. ”Om han hade läst koranen så skulle han inte döda någon.”

IS är inte islam, terrorism har ingen religion. Vänligen dela så mycket som möjligt.

Givetvis finns religiösa komponenter i IS, och religionen är islam. Idag råder det ingen brist på fördjupande analyser av IS, så detta behöver man inte spekulera om. Och istället för att gå den korta vägen och bara konstatera att IS ska kasta någon skugga över oskyldiga muslimer, så försöker Jolie skydda själva religionen. Och då terrorism inte har någon religion, är det antingen terroristerna som får stå för det religiösa, eller så är terrorister per definition ateister. Den den kristne vågade satsa både sitt och sin hustrus liv på det senare. Tänk att det hela tiden var vi ateister som var problemet även denna gång!

Kategorier: Uncategorized

4 svar till “Desperat religionskramande”

 1. Saudiarabiens avrättningar

  Vad ska man ha för åsikt om det här? (Se länk nedan). Om det kan förhindra att Saudiarabien blir ett annat Syrien med tusentals döda och miljoner på flykt är det väl ett lågt pris?

  De “arabiska vårarna” hat varit katastrofer för länderna som drabbats. Inte ens Tunisien som hyllats för sin mindre blodiga “vår” har klarat sig. Ett hundratal döda i terrorattacker bara i år.

  När det gäller Saudiarabiens grund i rättsväsendet är det Sharia som gäller. Samma rättesnöre som IS säger sig följa. Alltså inte främmande för de nu i Saudi dömda.

  http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34931205

 2. Lokatt skriver:

  En fransk krigsreporter som suttit fängslad hos daesh i en vecka (?) medverkande i Skavlan igår och gav sin syn på hur dessa gossar fungerar. Intressant.
  Terrorist-islamisterna var extremt förtjusta i meningslöst våld och skrämsel (ingen är förvånad), de var extremt grymma, Avrättade en i gruppen , filmade halsskärningen och tvingade sedan var och en i gisslangruppen att se på filmen à la A Clockwork orange, allstå kontrollerade att de verkligen inte blundade, och de redogöra för vad de såg.
  En dag fick de meddelandet att "i morgon släpps ni" men en vecka senare sa de "i morgon dödar vi en av er".
  Krigsreportern beskrev ett gäng halv- eller heldebila personer, kommande från olika länder, ofta Europa, och som inte alltid kunde arabiska.
  Han ansåg att IS inte har ett dugg med islam att göra, att det här var grabbar som inte hade något liv utan våldsdyrkan och sjukt kamaraderi.

 3. Lokatt skriver:

  Tidigare samma dag såg jag ett reportage med en sorgsen mamma vars son radikaliserats och sedan plötsligt försvunnit, han meddelade sin mamma att han "inte hunnit" berätta att han skulle till Syrien "som hjälparbetare". Nu var det sedan en tid tyst från hans telefon.
  Helt klart var sonen hårt styrd av andra personer som arrangerat det hela, han var autistisk. I den diagnosen ingår att man är lättledd, omisstänksam och oftast saknar förmåga att tänka "fritt". Stark idoldyrkan är inte ovanlig, samt oförmåga att fatta att folk ljuger, eftersom man själv i princip aldrig ljuger. Brist på empatisk förmåga är signifikativt för diagnosen (i olika hög grad, man kan vara autistisk på olika nivåer).
  Naturligtvis är det skarpa (men förvridna) hjärnor som administrerar denna galenskap. Men alla som sliter sitt hår och undrar vad detta beror på bör börja leta på rätt ställen. Detta är en het potatis eftersom "man inte får slå på en som är sjuk", man får inte "peka ut" vissa personer. Naturligtvis tror jag inte att alla som värvas till att bli slaktmaskiner är autistiska. Men några är det.

 4. Lokatt skriver:

  Jag har ju annars min käpphäst, min delförklaring, som handlar om osund och grym barn"uppfostran" med verktygen automatisk upprepad utdelning av aga i kombination med hot, förnedring och hjälplöshet.
  Jag ringde in till Ring P1 om detta, och hamnade i famnen på hon Pascalidou som genast ville få det till att jag pekade ut stackars araber. Jag hann få fram att detta att behandla sina barn respektfullt och väl naturligtvis gäller precis alla föräldrar. Ja det ska va Kääärlek! avslutade romantiska Pascalidou. Puh.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips