Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Det är tiden av 30 minuter som inte passar för Magdalena Andersson

2022-01-17

Jag skojade lite på Twitter om att alla partiledare utom Magdalena Andersson tackat ja till att medverka i programmet ”30 minuter” på SVT. Det roliga är att ”30 minuter” är ett ganska tufft frågeprogram, och man vill ju inte riskera att hamna i dålig dager inför ett val. Hon (eller någon annan som kan företräda Socialdemokraterna lika väl som Andersson) kommer förmodligen att tacka ja till programmet, men partiets försvarare har alltid en förklaring bakom deras agerande. Det kallas för ad hoc. När observationen inte stämmer med antagandet om partiets ofelbarhet, och man står oförmögen att släppa antagandet om partiets ofelbarhet, måste en annan förklaring kopplas på. Och i princip fick jag dessa förklaringar från Socialdemokraternas fan club: Det handlar om tiden 30 minuter. Det är en dålig tid.

1. 30 minuter är för lång tid. Magdalena Andersson jagar drönare över kärnkraftverken och reder ut militära spänningar på Gotland.

2. Eftersom frågorna Magdalena Andersson ansvarar för är så invecklade, är 30 minuter för kort tid.

Oavsett vad av dessa som verkligen stämmer – kanske båda – så får man förmoda att styrande politikers intentioner och visioner bäst lämnas åt experter, medan vanliga människor tittar på Let’s dance. Jag bedömer att båda förklaringarna är fel, och att hon (eller någon annan från partiet) kommer att ställa upp i programmet.

Uppdatering 2022-01-18: Anledningen till att Magdalena Andersson inte ställer upp, är att ”30 minuter” är att programmet är högervridet. Att granska makten är åtminstone inte socialistiskt, men jag anser nog att de flesta andra politiska läger ser det som något bra.

Uppdatering 2022-03-12: Hon har gott om tid att stå på TikTok och förklara att den företagare inom utbildning använder vinstpengarna till att gå på sexklubb i Thailand. Agenda fick stryka på foten till förmån för att hänga med en influencer. Kanske det är journalistiska frågor som statsministern vill undvika?

Uppdatering 2022-03-30: Tvärt emot vad hennes fans påstår, så kunde hon släppa drönaren och de militära spänningarna för 30 minuter i SVT. Så varför påstods motsatsen?

Kategorier: Politik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips