Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Det första vetenskapliga beviset för Gud!

2014-07-06

Nu meddelar Wyoming Institute of Technology (WIT) att de kan ha hittat det första vetenskapliga beviset för Guds existens! Vetenskapsmän har lyckats översätta vårt DNA till text, och upptäckt att det som gömmer sig i vårt DNA är Första Mosebok! Eftersom vi vet att Bibeln är skriven av Gud, och eftersom en korrekt DNA-översättning korresponderar till Första Mosebok, måste givetvis vårt DNA också ha Gud som upphovsman! Inte nog med det, så har fler bibelverser hittats, och fler verser innebär ju som bekant ett säkrare bevis för Gud. Läs artikeln på WIT’s hemsida.

Kategorier: Uncategorized

20 svar till “Det första vetenskapliga beviset för Gud!”

 1. Anders Åberg skriver:

  Ja det skall bli roligt att se det där peer reviewat. Som någon i kommentarerna påpekade så innehåller ju DNA koden bara fyra bokstäver, första mosebok innehåller nog några till misstänker jag.

 2. Anders Åberg skriver:

  Hmmm måste nog be om ursäkt för min korkade kommentar innan, ibland är inte hövvet med riktigt. Dock verkar det som om inte ens dom religiösa själva har nappat på detta, kan i alla fall inte hitta något, så jag väntar med spänning på nästa sändning.

 3. Anders Hesselbom skriver:

  Inget att be om ursäkt för. Det är artikeln som är lustig, och det måste man få tycka utan att det innebär att man gör något allmänt uttalande om kristna överlag – där finns extremt få konsensus.

 4. Togga skriver:

  Lurad!
  Witscience är ju en satir, tydligen bra gjord. Googla t ex på namnet och läs omdömen, eller läs http://witscience.org/about-wit/ så ser man..

 5. Anders Hesselbom skriver:

  Asch tusan! 100% lurad! Tack för kommentaren!

 6. Miraculum naturae. Vem fan behöver Guds mirakler när det finns sånt här?

  http://apod.nasa.gov/apod/

 7. Anonym skriver:

  Internet vimlar av satiriska sajter nuförtiden Om Nordkorea, rymdfärder, klimatkatastrofer, jordbävningar etc. En del är verkligt välgjorda. Jag har delat några i ren dumhet/lathet. Senast den om anmälan av begreppet "Bruna Bönor" som rasistiskt. Vi är alla önsketänkare i viss utsträckning, Anders…. Jag skriver under Anonym, eftersom sidan har slutat godta mitt namn som kreditiv. Kristian G

 8. Lokatt skriver:

  Va?
  Anonym?

 9. Lokatt skriver:

  Om zigenarkorv ska bort tycker jag att bruna bönor också ska bort såklart! Zigenarkorv är rasistiskt men bruna bönor är både rasistiskt och sexistiskt!
  Undras hur fransmännen gör med populära cigarettmärket Gitanes, med bild på en dansande exotisk kvinna på paketets framsida.
  Det stark tobak, jag fick huvudvärk, minns jag. Ack, det var ljuva tider.

 10. Anders Hesselbom skriver:

  Ursäkta Lokatt, men är inte ditt inlägg lite flamsigt? Jaja, det är upp till dig. Jag själv nöjer mig med att inte räta mig i ledet. Det är ju trots allt inte för min skull man putsar till uttrycken.

 11. Anders! Du skriver nästan alltid så förbannat kryptiskt. Vad betyder de två sista meningarna i kommentaren 14 oktober 2014 19:02 här ovan?

 12. Anders Hesselbom skriver:

  Första meningen: Det är inte jag som är kränkt, och således inte för min skull man klipper i Pippi, med mera. Andra meningen: Jag konsumerar vilken media jag vill, vilket i värsta fall kan innefatta 60-talsversionen av Pippi.

 13. Anonym skriver:

  Intressant tolkning Anders. Historiekunskap finns inte till för att man skall bli kränkt någonsin. Den finns för att skapa förståelse för att kontexter ändras, vilket gör att det blir rent skrattretande att bli kränkt över gamla oförrätter. Att fortfarande gnälla över ett slavförflutet är hejdlöst självsatiriskt, att fortfarande skylla på 2000-åriga jultomtar för att man inte kan hantera en samtida verklighet, att ha en såpbubbla som bas för sin existens, är på gränsen till sinnesförvirrat…. Lämna sagorna, ställ krav på människorna och skit i deras ursäkter…

 14. Jag läser vad du skriver och är fortfarande confused – och inte på någon högre nivå. Menar du helt enkelt att du skiter i nydopet av korven eftersom du inte är zigenare och att du skiter i SVT och njuter av Pippis neger-kung-pappa eftesom du inte är "neger" själv?

  OK vi är långt off-topic från inläggets gudsbevis och i stället kommenterar vi något som Anonym skrev.

  Vilket får mig att igen föreslå att du gör ett månadsinlägg där vi kommentatorer får göra underrubriker. Nån jävla ordning…!

 15. Anders Hesselbom skriver:

  Nej, det menar jag inte. Jag menar precis det jag säger: Jag har annat att bry mig om och engagera mig i. Jag påverkas verkligen inte.

 16. OK. Det är i linje med vad du skrev i september i inlägget "Restaurerad och sanerad Pippi". Fair enough.

 17. Lokatt skriver:

  Anders, jag förstod inte heller riktigt vad du menade… Det verkar som vi här argumenterar "som di blinde slåss" , ämnena blandas?
  Jag tycker att det jag skrev om korven och de bruna bönorna inte var så väldigt flamsigt. Jag var ju ironisk förstås, och det ska man alltid akta sig för att vara – jag menar det verkligen . Zigeunerwurst heter det ju i hela Tyskland, som ägaren till "i Stockholm världsberömda" Gunters korvar på Karlbergsvägen sa – fast han var villig att döpa om. Namnet syftar ju på att korvarna är eldigt kryddstarka och heta – vad är det för fel med det? Namnet är närmast ett adelsmärke anser jag – jämför med mesiga Falukorven som innehåller en menlös smet av något översaltat som man inte vill veta vad det är.
  Bruna bönor-skämtet däremot var ju flamsigt av mig, erkännes. Men jag tänkte på en verklig händelse, en tokighet som… Nej jag ska inte trötta med min association.

  Jag menar absolut inte att vara oförskämd, men det kanske inte var solklart att "Gitanes" (här de starka cigaretterna) betyder just zigenare, på franska?

 18. Vaknade och öppnade bloggen. Lokatt se min kommentarsutväxling ovan och Anders septemberinlägg: "Restaurerad och sanerad Pippi". Redan där skriver han att den nya skrivningen inte är något att bråka om, ungefär. Det är alltså en annan åsikt än vår men ala bonheur! Jag rökte också Gitanes en gång i världen! Ack ja. God natt!

 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 20. Lokatt skriver:

  Aha… ska försöka hitta den röda tråden. Fattar extra trögt nu, vill skylla på förkylningen.
  Beträffande Pippis pappa och kryddstarka korvar och annat så är jag inte rabiat emot förändringar! Men här tror jag man bör bromsa lite, se upp inför det sluttande planet.
  – I Ring P1 hörde jag för ett halvår sedan en romsk uppringare som sa att han var zigenare, alltid har varit zigenare, var stolt över benämningen och han tänker alltid kalla sig zigenare. Kanske var han ett troll, jag vet inte. Men ok, vill man kalla sig något annat ska man naturligtvis få göra det.
  Rykten om att han och hon ska bort och helt ersättas med hen, eller att man inte längre ska säga man (man anser..) utan istället säga en (en får tacke) är kanske bara på skoj.? Men är det på riktigt kommer det snart att bildas hemliga källarklubbar där edsvurna mumlar förbjudna ord som "han", "hon" och annat svartlistat 😉 Samt röka Gitanes kanske, inomhus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips