Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Det sekulära Sverige 2013

2013-12-17

Min sons skolavslutning sker i en frikyrka, vilket innebär att inte har någon lust att närvara. Och när Jan Björklund öppnar för konfessionella inslag blir situationen ännu värre för sekulärhumanister. Förmodligen kommer min son att välja att gå, eftersom han vill fira med sina kompisar utan att bli utpekad för sin livsåskådning. Genom att servera julskinka på julavslutningen kan man även göra sig av med muslimerna, men det tror jag inte Björklund vill. Det är när det kommer till icke-religiösa livsåskådningar som intresset för inkludering tar slut. ”Tack” för Adventsuppropetoch exkluderingen av oliktänkande, Seglora Smedja, och ”tack” Björklund för att du i brist på god skolpolitik ser till att våra barn kommer till himlen.

Kategorier: Uncategorized

Ett svar till “Det sekulära Sverige 2013”

  1. Unknown skriver:

    När jag var yngre så förklarade min farsa att jag inte behövde gå på skolavslutningarna i kyrkan om jag inte ville.
    Jag tror inte att jag har satt min fot i en kyrka sen dess, kanske på ett bröllop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips