Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

En skeptisk påskhälsning!

2015-04-04

Glad påsk, vänner och andra!

Här finns ett litet smakprov på morgonens påskavsnitt av Radio Houdi!

Kategorier: Uncategorized

5 svar till “En skeptisk påskhälsning!”

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 2. Lokatt skriver:

  Men Björn
  Inte får all den här Dawkinstexten plats i mitt huvud! Frälsarblodet har också ställt till det, tankarna rinner trögt som lava…
  Så jag klarar bara att fascineras över transpersonen, den f d urvackre idrottsvärldsmästaren Bruce Jenners historia, förmedlad i en lång amerikansk intervju (sändes på SvT, "Diane Sawyer möter…").
  Jenner är såpakändis och stilig tiobarnsfar.
  Till mitt försvar kan jag säga att jag aldrig sett ens en minut av "Kardashians", en troligen extremt ytlig dokusåpa som skildrar stenrika människor som botoxar sig, skaffar studsigare rumpa, ännu större tuttar i ännu djupare urringningar etc.

  Så den här för mig främmande killen/tjejen trillade från ingenting in i min teve. Han är sextiofem år (och så ungdoms-opererad att ögonlocken tyvärr tycks leva sitt eget liv). En oerhört gripande historiaom en intelligent och charmig person.

  Nu till saken. Jag missade inledningen så jag vet ingenting om en eventuell mormonbakggrund, men första hustrun var i alla fall mormon och de gifter sig väl bara med varandra.?
  I alla fall är Bruce troende och talar ofta med Gud om sitt dilemma (damkläder). Det framgår tydligt hur spritt språngande galna de här tokkristna amerikanarna är, hur de slår ihjäl människor som är sexuellt annorlunda. Bruce vågade inte berätta om sin eventuella homosexualitet utan slingrade sig skickligt angående detta. Visserligen (man citerade Bibeln) står det att "en man får inte klä sig i en kvinnas kläder". Men antagligen måste man inte straffas med döden för detta, som med homosexualitet, han riskerar ändå livet nu när han har "kommit ut".
  Vad hans religiösa uppväxt gjort med honom skulle jag vilja veta, själv hävdar han att han är "född sån", alltså önskan att få vara kvinna med allt vad det innebär.
  Jag tror inte på det.
  Jag anar den religiösa vidskepelsens skuld i hela den här historien.
  – Och utan den satans Bibeln skulle inte helt vanliga människor i flock hoppa på transvestiter på tunnelbanan (filmklipp) och slå ihjäl dem. Så gör vi ju inte i Sverige, säg att vi inte gör det.

 3. Lokatt skriver:

  Jag inser att jag kan verka fixerad vid min idé om sambandet mellan intensiv religiös uppfostran från första stund och med bröstmjölken, och senare i livet en komplicerad, annorlunda sexualitet.
  Jag tror verkligen på ett samband, jag tycker att jag sett för många exempel för att det skulle handla bara om tillfälligheter.
  Och som Leif GW säger: Hata slumpen!
  Motorn som driver mig är min ungdomsvän Hans, homosexuell sjuttonåring från det stränga frikyrkohemmet i Jönköping, som i förtvivlan tog sitt liv.
  Vad gör vi med våra barn? Vad gör frimicklarna mot sina barn?
  Margo Ingvardsson pläderar för en tolvårsgräns för religionspåverkan på barn såg jag.
  En utopi. Kanske.

 4. Zelma skriver:

  "Hata slumpen"

  Men samma slump brukar hyllas om det gäller någon som tex blivit frisk av alternativmedicin eller ansett sig fått bönesvar, (bara en allmän reflektion). Leif GW lämnar förstås ingenting åt slumpen, den där tillbakalutade attityden han har är bara fejk.

  Sitter för ovanlighets skull på ett internet café. Hela nätet har brakat samman i området där jag bor. Så går det när de ska vara 'på' och köra med fiberLAN istället för coax. Ingen nätåtkomst förrän tidigast på måndag. Kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips