Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Esther Kazen försöker introducera moral i kyrkan

2017-06-10

Expressen rapporterar att pastor Esther Kazen längtar efter en jämställd värld där alla människor föds med samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter, samtidigt som hon observerar att det inte är så idag. Hon anser att problemen är homofobi, rasism och sexism, och att om det är någon som borde stå upp för en rättvis värld, så är det kyrkan.

Kyrkan har alltid haft svårt att nå en moral vars nivå motsvarar mannen på gatan, och det är bra av Esther att hon vill höja ambitionen. Kyrkan måste sluta vara ”huset som Gud glömde”, och är det någonstans humanismen behövs, så är det där.

sitt Instagram-konto förklarar hon varför bibelord egentligen betyder något bra. Egentligen får man onanera, varför man egentligen får vara homosexuell, och så vidare. Och det kan ju faktiskt vara en av förklaringarna till varför religiös tro och god moral verkar vara så oerhört svårt att kombinera: Bibeln verkar predika en ganska dålig och ålderdomlig moral. Den som inte läst Bibeln brukar säga att Nya Testamentet är bättre, men apropå kyrkan och moral, om du ännu inte sett debatten om huruvida den katolska kyrkan är en god kraft i samhället eller ej, så har du två fantastiskt lärorika och underhållande timmar framför dig!

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips