Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Få rätsida på feminismen

2013-04-02

För en tid sedan publicerade jag ett samtal från twitter i syfte att belysa förekomsten av dåliga feministiska argument, och således kontraproduktiva insatser för feminismen. Sedan dess har personen jag debatterat med hänvisat till den påstådda offerrollen hos mig och bloggen Asebeia publicerad denna text som avslutas med konstaterandet att man faktiskt kan kritisera feministiska åsikter helt utan att betrakta sig själv som offer. Jag hoppas att feministrörelsen betraktas som så pass viktig så att det inte är kontroversiellt att säga att dålig retorik och felaktiga slutsatser verkligen är ett problem, och att skepticism till argumenten givetvis inte med nödvändighet beror på att man vill spela martyr. Till skillnad från skribenten på Asebeia, tycker jag inte att det är viktigt eller ens önskvärt att inte kalla mig för feminist, men jag vill istället betona att ett samarbete mellan skeptiker och feminister borde vara intressant. Ingen vinner på att viktiga frågor slarvas bort av inkompetenta debattörer eller skyms bakom felaktiga slutsatser, men det finns mycket att vinna på att frågorna drivs framgångsrikt, utan felslut och halmgubbar. Av den anledningen vill jag tipsa om den föredömliga bloggen Technicolor – man kan driva frågan om feminism lika seriöst som vilken annan fråga som helst.

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips