Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Filmen ”Regeringsförklaring 2014” och kolloidalt silver

2014-11-20

Mannen som säljer kolloidalt silver, Anders Sultan, tipsade på sin Facebook-sida om filmen ”Regeringsförklaring 2014” med orden ”intressant analys av vart Sverige är på väg just nu”. (Notera att kommentarsflödet innehåller en skeptiker, Lia, som fick stå obesvarad.)

Eftersom jag älskar vassa samhällsanalyser, tog jag mig besväret att titta på denna film på Vimeo. Om analysen inte är vass, så är den åtminstone ”intressant” enligt Anders Sultan.

Filmen inleder med att påstå att Stefan Löfven är statsminister då Bilderberggruppen beslutade om detta ett och ett halvt år före valet (2013). Det nämns också att investmentbanken Goldman Sachs (som har styrelsemedlemmar som ingår i Bilderberggruppen) styr världen (00:40). Därefter börjar själva analysen. Filmmakaren anser sig kunna räkna ut vad Stefan Löfven egentligen vill göra, genom att analysera hans regeringsförklaring. Här följer ett urval av vad man presenterar som mer eller mindre säkra slutsatser:

När Löfven säger att Sverige ska vara en global förebild, kan han eventuellt mena att Sverige som nation ska upphöra, och bli en provins i en global diktatur (01:40).

Kalergiplanen kommer bli den enda tillåtna världsbilden, vilket innebär att nationalstaten kommer att betraktas som rasistisk (02:26).

Löfven försöker att sälja in krossandet av Sverige som något bra (03:38).

Önskan att avveckla behovet av kontanter beror på att kontanter möjliggör anonyma inköp, och är således inte kompatibla med en global diktatur (04:14).

Den amerikanska regeringen beslagtar uppfinningar som ger alternativ energi, för att säkra att medborgarna köper sin el via globala distributionsnät (05:10). De energikällor som berövats oss är nollpunktsenergi, kall fusion och elektrogravitation (05:30).

Koldioxid är inte ett miljöproblem, temperaturväxlingar beror på solen (07:14).

Påstådda klimatproblem syftar till att göra FN till en världsregering (09:00).

GMO är ett folkmordsvapen. Tredje generationens GMO-konsumenter är sterila (10:35).

Hastighetskameror på vägarna är egentligen instrument för att spåra hur rikets invånare rör sig (13:50).

Jag delar Anders Sultans syn på detta som ”intressant”, men förmodligen inte av samma skäl. Efter att ha sett filmen, kan jag inte sluta att tänka nivån av paranoia som just presenterats för mig. Jag undrar vad en regering skulle kunna göra utan att filmmakarna skulle åberopa en konspiration och en hemlig agenda? Men i ljuset av detta, är det inte längre lika konstigt att evidensbaserad vård är betraktad som en konspiration som Sultan vill befria oss ifrån med ett mirakelmedel – kolloidalt silver.

Läs även gärna texten En önskan att försvara kolloidalt silver med polisens hjälp (2014-11-11).

Kategorier: Uncategorized

5 svar till “Filmen ”Regeringsförklaring 2014” och kolloidalt silver”

 1. Sultan har inte bara problem med trovärdigheten, han har svåra problem med sitt eget psyke….

 2. The Climate Scam, som startades av Livets Ord, är en veritabel samling av Ickianer, Rossis Dunderburkianer, Solaktivianer, chem-trailsianer och andra indianer som flytt från kanoten. Jag lyckades hålla mig där i två år, innan jag blev portad och njöt varje dag. På Humanistbloggen lyckades jag vara något längre, men en religiös fysiker lyckades reta upp mig till slut….

 3. Lokatt skriver:

  Humanistbloggen har blivit så trist. Jag menar mest kommentarsfältet. Nils verkar knappt skriva längre – är han också portad? Det var så kul att läsa det han skrev- och oj så arga fysikern och han den andre blev.. Det eviga tragglandet med katolikerna verkar mest vara en kuliss, ett surrogat för viktigare frågor. Någon tant som är relichös är också med ibland. Trist.

 4. Lokatt skriver:

  Men nu ser jag Anders, att du blivit luggad och utskälld! Av några okända typer.. Liv i luckan ändå bland de dammiga pensionärerna..

 5. Anders Hesselbom skriver:

  De är inte så okända faktiskt. Googla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips