Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Föreningen Vetenskap och Folkbildning

2016-03-25

Sedvanliga ursäkter för att jag levererar lite personliga tankar igen. Förr var jag medlem i föreningen Vetenskap och Folkbildning, men eftersom jag försöker hålla ganska hög profil när det gäller föreläsningar och debatter så valde jag att gå ur föreningen. Det är oundvikligt att man blir recenserad av andra medlemmar, och eftersom debatter kring min person (”hur kan du som medlem i VoF säga att…”) är tämligen ointressanta, såg jag en chans att slippa dessa genom att helt enkelt sluta betala medlemskap. Jag är scientist, jag är fundamentalistisk ateist och jag har en grund gudssyn / är nyateist.

Naiv som jag är. Gnället från VoF’s medlemmar har inte minskat, det har bara förändrats. Nu är jag ”kränkt” och ”hatar VoF”.
Eftersom jag delar VoF’s syften och mål, och eftersom jag inser att den andel av föreningens medlemmar som gnäller alltid kommer att gnälla, är det lika bra att jag betalar min medlemsavgift. Jag delar trots allt föreningens syften och mål, om än inte alltid deras kunskapssyn, men det kan jag leva med. Jag drar inte jämt med alla humanister heller, men är ändå stolt ordförande för örebroföreningen.
Så i och med detta inlägg, önskar jag att de som anser att jag ”hatar VoF” kan återgå till sitt tidigare stadium, och istället fråga hur jag som medlem kan säga si och så. Väl mött på nästa medlemsmöte!

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips