Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Här går skolan gärna till kyrkan

2014-12-02

Tidningen Dagen rapporterar att kyrkobesöken under skoltid inte behöver vara så problematiska som de sekulära påstår. Smedhagsskolan i Hässelby gör kyrkobesök regelbundet, vilket barnen gillar. Det ger dem ”pirr i magen”. Pastor Lisa Plantin säger:

”Vårt samarbete med skolan är vår kontakt med det här området. Det är en glädje att mötas och att vi får berätta ganska öppet om vår tro. Men givetvis gör jag det i respekt för vad som står i skollagen.”

Inte alla föräldrar uppfostrar sina barn till kristendomen, men det är inte ett problem när Smedhagsskolan besöker kyrkan:

”Det jag har märkt är att vissa barn blir sjuka en sådan här dag och inte kommer till skolan alls. Men det var samma sak när vi skulle göra studiebesök på en moské. Även då fanns det barn som var sjuka för att de inte fick gå dit.”

Man kan alltså undvika skolans konfessionella inslag genom sjukskrivning, vilket gör de konfessionella inslagen mindre problematiska. Och precis detta var Jan Björklunds julklapp till ateisterna för ett år sedan. Journalisten Camilla Grepe skrev på SVT Opinion:

”Vi som inte vill fira någonting i kyrkor, allra minst skolavslutningar, har lagom till jul fått en riktig present av utbildningsministern. Med retorisk skicklighet erbjuder Björklund något som vi redan har och tillägger dessutom att detta numera ska vara frivilligt. Kan det bli bättre?”

Kategorier: Uncategorized

Ett svar till “Här går skolan gärna till kyrkan”

  1. Lokatt skriver:

    När jag läste om pastorns listiga besök hos oskyldiga fick jag en syn, en inre bild av en arg lärare som sopar ut svartrocken med kvasten, en riktig kvast, en sån som häxor åker på ni vet.Varför släpps de överhuvudtaget in?

    I youtube-klippen på humanistbloggen finns finns en del härlig blasfemi. Och på slutet säger programledaren (ungefär) "Ja Gud är en galen psykopat!" . Och lägger till "ALLA gudar är galna psykopater". "Utom Allah! "
    Yess box, så är det ju.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips