Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Ingen ska behöva utföra abort

2017-02-07

Angående barnmorskorna Ellinor Grimmark och Linda Steen som inte vill utföra abort, skriver Frida Park att ”moraliskt tänkande människor borde ses som en tillgång, inte en belastning”. Att man inte vill hjälpa till, är ett dåligt indicium på att man är ”moraliskt tänkande”. Jag är själv abortmotståndare, i den bemärkelsen att jag anser att abort bör förebyggas. Bra saker en abortmotståndare kan göra, är att förespråka sexualupplysning och att verka för att underlätta tillgången av preventivmedel. Den som praktiserar sitt abortmotstånd mot den individ som behöver en abort, beskriver jag hellre som omoralisk.

Gissningsvis har inte Grimmark låtit sig bjudas av staten på en yrkesutbildning, för att helt plötsligt drabbas av någon samvetsrelaterad åkomma som förbjuder henne att utföra abort. Nej, mer troligt är att hon tagit emot utbildningen i vetskapen av att hon aldrig tänkt att utföra de sysslor som är förknippade med yrkesrollen. Vad vet jag, hon kanske rent av hade planerat att detta skulle mynna ut i en kampanj tillsammans med ADF? Helt klart är i alla fall att ordet ”moral” betyder något annat för dessa människor. Jag anser rent av att hon borde betala tillbaka vad utbildningen kostade.

Men visst, ingen ska behöva utföra abort. Det finns gott om sysslor som jag inte kan tänka mig att utföra. Men så kräver jag inte att få jobba inom de yrken där dessa sysslor är en del av arbetsuppgifterna.

2015-09-14: Vi betackar oss kristnas ”välvilja”

Kategorier: Uncategorized

Ett svar till “Ingen ska behöva utföra abort”

  1. Anders Åberg skriver:

    Visst, det här har alla tecken på en medveten kampanj från diverse mörkermänniskor. Det är som att ta jobb på Volvo och vägra montera motorer för att dom släpper ut avgaser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips