Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Ja, vem är extremist?

2015-11-17

I morse publicerade Dagens Samhälle en artikel av Bawar Ismail som gjorde det till synes rimliga önskemålet att vi ska vara försiktiga med stötta extremister med skattemedel.

”Tidigare i höstas granskade Gefle Dagblad den lokala moskén i Gävle. Där framkom det att individer med extrema åsikter haft uppdrag för moskén. Representanter har aktivt missionerat för salafism – en av de mest extrema inriktningarna inom islam. Och då ska vi komma ihåg att Islamiska staten anses vara en salafijihadistisk rörelse. Sådana moskéer bör inte tillåtas bedriva verksamhet i Sverige, utan ska genast upplösas. 

Dessutom har organisationer som Sveriges Unga Muslimer (SUM) och Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén (MMRK) haft samröre med mycket tvivelaktiga personer. Tyvärr verkar det ha undgått regeringen då demokratiminister Alice Bah Kuhnke bjudit in dessa organisationer för samtal om islamofobi.  

SUM har ett flertal gånger bjudit in hatpredikanter till föreläsningar för sina medlemmar, bland andra imamen Jamal Badawi och Kamal El-Mekki för att nämna några namn. MMRK har haft samröre med dömda terrorister som Munir Awad som planerade ett terrorattentat mot Jyllands-Posten.”

Moskén i Gävle har bl.a. samröre med antisemiter.

Rashid Musa som är förbundsordförande Sveriges Unga Muslimer tycker givetvis att det är alldeles utmärkt att de som får bidrag verkligen får bidrag, och ifrågasätter att man över huvudet taget kan prata om ”extremister”. Och visst, vad som är extremt är relativt. Vad Musa betraktar som extremt beror på vad han betraktar som normalt. För att ta ett politiskt exempel: Jag själv delar inte Kamal El-Mekkis kvinnosyn (eller den kvinnosyn som han har presenterat i sina föreläsningar) men nöjer mig med att säga att jag tycker annorlunda. Och för att ta ett exempel från vetenskapens domäner: Vem som helst som tror att vilket väsen som helst värdigt att kallas ”gud” i ordets traditionella bemärkelse, verkligen finns på riktigt, betraktar jag som någon med en extrem kunskapssyn. Detta även om den som tror är en mild och timid person. Inte att förväxla med uttryck som t.ex. ”David Coverdale sjunger som en gud”.

Rashid Musa duckar inte för att man samarbetar med terrorister.

”Är Sveriges Unga Muslimer den enda organisation som har bjudit in kontroversiella föreläsare?”

Men i istället för att rakryggat titta på sig själv utifrån, bjuder han på ett mindre vuxet försvar som mest liknar ett barns ”men du då?”.

Kategorier: Uncategorized

8 svar till “Ja, vem är extremist?”

 1. Nu vet jag inte om jag kan analysera detta objektivt. Men i det postmoderna relativistiska Sverige finns det en åsiktskorridor, vars bredd styrs av socialakrobater från Södertörn och andra liknande godingar. Det betyder i praktiken att alla utanför korridoren är att betrakta som extremister. Oavsett om de har relevanta åsikter eller inte. Så relativt sett är mer än 50% av Sveriges befolkning extremister. Mellan tummen och pekfingret. Men jag är villig att runda av uppåt.

 2. Nu har postmodernisten Lindenfors varit i farten igen på sin humanistblogg om terrorism. Inlägget är från kompisarna i UK. Inte ett ord om att krossa IS med det enda som går; vapenmakt. I stället rådet: Enjoy life! Meningen är att IS ska slita sitt hår i förtvivlan över sitt misslyckande när de ser alla sina glada tilltänkta offer, göra avbön och gå in i Humanisterna. Bah!

  http://humanistbloggen.blogspot.se/2015/11/british-humanist-association-on-tragic.html

 3. Lokatt skriver:

  Humanistbloggen återger den numera tyvärr oerhört svårt sargade och decimerade satirtidningen Charlie Hebdos underbara kommentar till de debila Daesh-undermänniskornas vidrigheter:
  "Dom har vapnen – Vi har Champagnen."

  Detta kan inte sägas bättre. Applåd och stor beundran,
  från en vikingakvinna långt, långt på efterkälken .

 4. Så här skriver Krister V på Humanistbloggen angående inlägget av Lindenfors/British Humanist Association:

  "Ska det föreställa ett smaklöst skämt?
  Eller försöker Humanisterna verkligen påstå att stoisk naivitet och passivitet är det bästa försvaret?"

  Drar det ihop sig till en ny bannbulla?

 5. Lokatt skriver:

  Haha, det verkar finnas risk för det ! 🙂

 6. Lokatt skriver:

  Kristian G
  Jag håller till 100% med dig om korridoren och

  "Så relativt sett är mer än 50% av Sveriges befolkning extremister. Mellan tummen och pekfingret. Men jag är villig att runda av uppåt."

  Nu undrar jag över Soran Ismails nya utspel.Eller är det äkta, på riktigt? Han pratar som om han gått psykologikurs och har gjort en undersökning av bland andra sig själv, där han kommit fram till att han faktiskt är rasist! Stor uppståndelse, Soran finns med i varje radiokanal och tevesoffa.
  Han säger sig vara rasistisk mot svarta människor! Vem blir förvånad, inte jag, men att han Säger det, uttalar det… Nu håller han på att bräda Ann Heberlein i smartness när det gäller PR, i att få maximal uppmärksamhet genom att outa pinsamma personliga hemligheter.
  Eller också är detta äkta. Jag tycker att helskägget inte ser riktigt lika korrekt ansat ut som förr, vilket kan vara ett tecken på inre upplösning, åt rätt håll.

 7. Lokatt skriver:

  Igår såg jag för första gången ett vandrande, fullständigt helsvart tält på min lugna förortsgata. Det var omöjligt att avgöra om detta vaggande mörka tält var en man eller en kvinna, förstod bara att det var en människa. Jag fylldes av mycket obehagliga känslor.

  Inför absolut maskeringsförbud! Utan pardon. Om ett vänster-motargument blir "Men då kan dessa stackars djupt troende muslimska kvinnor aldrig gå ut" så blir svaret att då får de stanna inne, hela livet.

  Inför finger-och handavtryck samt fotografering på Alla som tar sig in i landet, oavsett om de uppger att de vill ta sig vidare till Finland, naturligtvis även på alla barnen under arton.
  Falska pass finns att köpa från flera oblyga tillverkare, det är bara att gå in på nätet och beställa önskad identitet och nationalitet, med snabb leverans, "Inga problem!" svarade en leverantör (inspelat samtal, uppspelat i svenskt teveprogram).

  Förbjud kusingifte. Särskilt när det sker i flera led innebär det en stor risk för kroppsliga och själsliga- kognitionsrelaterade – missbildningar.

 8. Judarna prövade det en gång. Men de har iaf lärt av historien…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips