Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Kvinnohat är dåligt, såvida inte islam säger så

2014-11-21

Kategorier: Uncategorized

25 svar till “Kvinnohat är dåligt, såvida inte islam säger så”

 1. Jag har mest roligt åt Ulf (Vem det nu är?) som fäktar förgäves till försvar för feministerna(Vilka de nu är?) genom att lägga problemet på det icke identifierbara bordet (Vilket det nu är?) och därigenom tro att problemet avdunstat i tomma luften…(Vilket det odefinierade problemet nu var?) En av de orsaker jag tycker att han i mina ögon blir så naivt svamlig och helt värdelös som filosof.

 2. Anders Hesselbom skriver:

  Det tyckte jag var en ganska omdömeslös kommentar, men jag (som inte är blockad) får väl ta den diskussionen där, förmodar jag.

 3. Lokatt skriver:

  Och jag är en sån hopplös messerschmidt som har svårt för sär skrivning.. När det är en akademiker som skriver alltså (om Ulf nu är det), alla andra får skri va i sär så klart. Usch det är fult att vara petig på det här sättet, jag vet.
  Det här var ett intressant inlägg på Humanistbloggen. Vem är det som pratar?

  Det är modigt av Birro och Herrey att våga peta på denna heliga ko, islam. Lite lustigt att man ska vara katolik och ett Jehovas vittne (?) för att våga, ateisterna (nåja, skeptikerna) hukar som vanligt i bänkarna. Vad skulle hända om Humanisterna sa som det är? – Men inte jag heller vågar säga som det är, här, eftersom jag inte vill besudla din blogg, Anders.
  Beträffande Patrik L:s förklaring att han övar sig i att ha högt i tak så måste jag tyvärr ge honom IG i det – eller heter det numera bokstaven D kanske (för mig för "D" tanken till storleken på en BH-kupa. Men man får vänja sig, såklart)

  -Precis nu hör jag på nyheterna att en buss stoppats någonstans i Kenya, -islamistgalningar har ställt till blodbad på passagerarna. Alltså alla icke-muslimska sådana dödades, de med den enda rätta och ofelbara religionen skonades. Gulliga dom är, dom där.

 4. Anders Hesselbom skriver:

  Även jag ser kopplingen mellan generaliserande islamkritik och rasism. Men man gör det lite lätt för sig om man per automatik menar att islamkritik är rasism, för motiven att kritisera en förkastlig religion, kan vara så mycket mer än rasistiska. De kan vara fullkomligt rationella.

  (Jag tror att IG heter F i grundskolan numera – vilket i och för sig skulle kunna vara en bh-kupa, förmodar jag.)

 5. Lokatt skriver:

  I Egypten frikändes nyligen den far som givit en "läkare" uppdraget att "ta bort vårtor" från dotterns underliv. Hon dog. Vittnen intygar att det handat om en regelrätt omskärelse men rätten friar utan att ens ange skälet till det.
  Tydligen är kvinnlig omskärelse mycket vanlig i Egypten – både på muslimer och kristna! Skälet ska vara att det kontrollerar kvinnans sexdrift. Det är skandal.
  Jag kallar det inte kvinnohat, jag kallar det kvinnoskräck, omskärelse, och förbud för kvinnor mot att se ett naket underben på en idrottsman. Åh vilka pinsamma, löjliga, livrädda, usla "män" de är som hyllar detta förtryck.

 6. Vad är en rasist? På den tiden det begav sig var Ku-klux-klan tillhållet för rasister; lynchande negrer (som de då kallades) vars enda ”fel” var att de var svarta i hudfärgen.

  Om idag en svart kristen fördömer en svart muslim för dennes religion är då den svarte kristne en rasist? Eller måste den fördömande vara vit?

  Har ”ras” inte längre någon anknytning till människors fysiska kännetecken? Är religionerna nu raser som gör en belackare till rasist?

 7. Egypten är sönderkorrumperat. Har varit det länge. "Du tronar på minnen av fornstora dar"….. Nationalsånger är ibland träffande….

 8. Noterar med tillfredsställelse att alla på Humanistbloggen läser Din blogg, Anders. Populärare än någonsin…:-) Noterar också att pH-graden börjar närma sig gastritgränsen, vilket iofs är naturligt när man blir tvungen att stundtals bita ihop och svälja sina sura magmnsreaktioner. Nog med elakheter. Beträffande sakfrågan, som egentligen borde inkludera Humanisterna, om de bryr sig om MR, så borde diskussionen vara minst lika animerad som kring omskärelse av pojkar. men av någon anledning är den inte det. Jag skulle verkligen vilja fråga de "Goda" Humanisterna vad det beror på och varför…? Ulfs relativiserande "goddag yxskaft"-svar är självfallet inte förbjudna, men troligen inte särskilt upplysande….

 9. Anders Hesselbom skriver:

  Ja, det är jättekul! Det innebär ju i och för sig att jag inte behöver bidra med innehåll där för att nå ut. Och jag misstänker att jag ligger ganska långt från åtminstone Ulf, men förmodligen även Patrik. Jag betraktar mig själv som lite frispråkig, men jag vill ju inte skapa konflikter. Det är ju trots allt två rätt förnuftiga herrar, med lite bättre näsa för vad som passar sig, än vad jag någonsin har haft. 🙂

 10. Jocke Mejsel skriver:

  Anders, det är dina och Patrik Lindenfors inlägg som gör att jag återkommer till Humanistbloggen.

  Att ibland vara lite okänslig för hur vindar blåser, behöver inte nödvändigtvis vara en dålig egenskap. Ett enstaka klavertramp då och då, kan vara ett bra sätt att mäta takhöjden ibland.

  Jag skulle dock inte gå så långt som att kalla det här ett klavertramp. Jag blir kanske inte helt förvånad om en shitstorm följer, men, i mina ögon ger den eminenta serien bloggposter "100 dåliga försök att legitimera religion" dig lite extra utrymme att kritisera andra traditioner är den kristna som vi matats med sedan barnsben.

 11. Anders Hesselbom skriver:

  Men tack! Jo, jag gillar också Lindenfors inlägg. Nej, jag betraktar inte heller detta som ett övertramp, men vissa gör nog det. Det skiljer sig från vad som brukar postas, trots allt. Tack!

 12. Anmärkningsvärt roligt att de sk frispråkiga, inte alltid salongsfähiga, får muntur och det kan nog säkert revitalisera diskussionen om de frågor, som måste diskuteras, trots de bättre vetandes envetet styvfaderliga hållning. Att bordlägga frågor med avsnoppande kommentarer är ju inte alltid det bästa sättet att nå konsensus i frågor som rör livsåskådning eller praktisk filosofi. Jag kommer att lägga band på mig lite grann, eftersom diskussionen kommer att vinna på det och hoppas att min grundinstälning vid det här laget är såpass känd, att jag inte behöver poängtera den med elakheter. Mot en vidlyftigare och mera konkluderande debatt hoppas jag.

 13. Visst är det jättekul! Och det är kvinnan bakom allt! Lokatt! Säger jag ickefeministiskt och mansmulligt!

 14. Anders Hesselbom skriver:

  Men! Tack! 🙂

 15. Lokatt skriver:

  Hörrudu Göran på Humanistbloggen
  (Apropå att man på Humanistbloggen tycks lusläsa Anders blogg, ) Men du Göran ska inte döma Anders Hesselbom genom nån sorts guilt by association-idé. Jag vet egentligen inte, men tror att Anders och mina idéer är ganska vitt åtskilda. Det är också det som är poängen med att tillåta en debatt, alltså att många röster ska få höras. Helst utan att man direkt får en stämpel tryckt på sig. – Men kul att du läser på denna spännande blogg… 😉
  Ja den här bloggen är roligare tycker jag, mycket för Anders inlägg och så min favorit Nils förstås (plats här för rött skynke/ förhöjt blodtryck 🙂
  Filmklippet som tydligen handlar om islam ur ett feministiskt perspektiv har jag ännu inte sett. Känner mig just nu så trött på islam och lika trött på feminism.
  På något sätt känns det som ett adelsmärke, att vara avfälling. Lite märkligt kanske, men härligt på nåt sätt.

 16. Lokatt skriver:

  Jag uttryckte mig rörigt, jag menar att Anders blogg är roligare än Humanisternas, men att jag ibland ändå läser där därför att jag gillar några skribenter och kommentatorer. – Jag tyckte förresten att också Ostronmannen var kul att läsa, men han tycks vara borta.

 17. Lokatt skriver:

  Nämen… Ska alla elakheter bort. Blir inte diskussionen som en vattvälling då, utan riviga kryddor. Jag själv mår lite illa av att hålla tillbaka mitt egentliga omdöme om församlingar som med gapande munsväljer svekfulla lögnares fräcka blufflöften, jag menar prästen, (idag söndag, hörde delar av gudstjänsten från Småland som handlade om att Jesus kommer tillbaka). Att de är så dumma, på ren svenska! De har aldrig läst bibeln ordentligt, helt klart, och de har inte märkt att det har gått tvåtusen år och han har fortfarande inte återvänt. Hur lättlurad får man vara? Och hur fräck?

 18. Håller med! Jag tycker vi håller en stil också i fortsättningen som omöjliggör anpassning till H-bloggen. Blir Kristian för mesig kan vi nog provocera fram hans rätta jag

  Mock and ridicule!

 19. Jag menar inte att jag plötsligt skulle transformeras och bli timid….

 20. Angela i Humanistbloggen:

  ”Men uppenbarligen är han angelägen om att så många som möjligt ska få komma till himmelen.”

  Men vi vikingar då?

  https://www.youtube.com/watch?v=MV5w262XvCU

  Igen! Kan bara inte motstå detta charmtroll och själsfrände!

 21. Lokatt skriver:

  Puh ! 🙂

 22. Lokatt skriver:

  Vid bussöverfallet i Afrika dödades enligt uppgift alla icke-muslimer. Utom några kristna(?) som hade lyckats rabbla koranverser! Klokt av dem, jag ska också lära mig några, utifall att. Som ateist skulle jag inte tveka en sekund om jag kunde rädda livet på mig och min familj genom att ögonblicks"konvertera" till islam. Samma sak om jag tillsades att från och med nu hylla Kalle Anka. Same same but different.
  Men visst är världen galen, spritt språngande. Jag försöker föreställa mig oss ett par hundra år framåt i tiden (utgår optimistiskt från att jorden fortfarande snurrar) Jag undrar hur man förhåller sig när man ser tillbaka på vansinnet. – Fast då är det kanske ännu värre …

 23. Lokatt skriver:

  Inte bara islamister är ofattbart grymma. En upprörd svensk gästarbetare i Kina, tror jag det var, i alla fall i Asien, beskrev en hundtransport till slakteriet så hjärskärande att jag ville kräkas. Hur hundarna brutalt pressades ihop i burarna, några hann dö redan på platsen. Men det värsta var beskrivningen av hur en tik låg och födde i trängseln, och hur hennes valpar trillade ner genom burgallret… Människor kan verkligen vara ofattbart vidriga.Man kan bara gråta. Och stödja djurskyddsorganisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips