Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Mat kommer från djurriket

2014-10-13

Jag kan inte undanhålla er nöjet att läsa denna insändare från en vän av ordning hungrig 14-åring som publicerades i lördagens Nerikes Allehanda:

Alltså, köket får inte bestämma vad som serveras, signaturen känner förmodligen till att man tar intryck från grönsakshetsarna i Livsmedelsverket. Mat med grönsaker i är inte god. Den som vill ha äcklig mat kan själv hälla i grönsaker. Eleverna, som behöver ha sitt energiintag, äter inte äcklig mat. Alltså ska skolmaten istället vara god.

Jag tycker att insändaren är bedårande! Även om jag (givetvis) inte köper argumenten, så är detta rimligtvis skrivet av någon som är initiativrik nog att ta till orda, och med tanke på att skribenten endast är 14 år gammal, så ligger mycket av hemkunskapsundervisningen fortfarande i framtiden. Tack och lov!

Mest av allt hoppas jag att föräldrarna sparar denna insats, kanske ramar in den och ger den i 30-årspresent? Nerikes Allehanda kanske rent av följer upp, och i så fall ska det ska bli spännande att se huruvida kravet att mat endast ska bestå av döda djur, har ersatts med t.ex. kostcirkeln.

Kategorier: Uncategorized

Ett svar till “Mat kommer från djurriket”

  1. Anonym skriver:

    Faktum är att jag faktiskt köper argumenten också. Han uttalar sig ur sitt perspektiv och ju mer mat man äter, desto säkrare är, att man får i sig det man behöver. Är maten osmaklig, får man i sig mindre mat. Mitt resonemang behöver inte vara det enda rätta….det visar bara att saker kan tolkas olika utan att det ändå blir helt fel. Liksom nappdebatten i offentlig TV, där alla gjorde bort sig, och fick krypa till förnedrande konsensus. Alla dessa sk experter visade att de inget visste, inte kunde tänka själv och överskattade sin egen betydelse til förfång för ett framtida förtroende. Stolpskott. Ligger den vetenskapliga utvärderingen på den nivån i Sverige, så är PISAs resultat våldsamt smickrande för landet…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips