Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Metros senaste dumheter

2016-01-16

Jag tar mig friheten att kommentera tidningen Metros senaste dumheter.


Förresten, jag har tidigare kritiserat ”matgeeken” Johan Hedbergs halmgubbar kring religion, men denna gång har han faktiskt rätt om blodgrupper.

Kategorier: Uncategorized

5 svar till “Metros senaste dumheter”

 1. Anders! Fattar kanske inte riktigt…trögt på morgonen. Menar du att METRO menar att mannen som påstår att "alla invandrare är våldtäktsmän" har en nu vanlig rasistisk uppfattning bland etniska svenskar och därför menar du att han därför är en halmgubbe eftersom den åsikten bara är en falsk föreställning t.ex. hos vänster och miljöpartierna? (Ditt mycket rörliga intellekt får ibland mig att se dina budskap som kryptiska! 😉 )

 2. Anders Hesselbom skriver:

  Du har uppfattat mig korrekt. Jag anser att rasisterna gör sig skyldiga till att se att olika kulturer har olika kvinnosyn (vilket rent av kan vara korrekt). Jag kan inte riktigt se att ens några rasister säger att "alla invandrare är våldtäktsmän". Således en halmgubbe.

 3. Lokatt skriver:

  Jag hoppar rakt in här utan att ha lyssnat på Metro-inslaget. Angående om olika kulturer har olika kvinnosyn, ett påstående som du menar rent av skulle kunna vara korrekt. Jamen snälla snälla, så är det ju! Eller du skojar kanske..?
  Självklart har olika kulturer sina uppfattningar och sin syn på kvinnan. Där jag tror att vi här i Sverige hör till dem som är ledande i jämställdhet. Kanske finns några äkta matriarkat kvar någonstans på jorden. Och Tittar man på CCN är de ledande nyhetsankarna kvinnor, mycket kompetenta och medvetna om detta.
  Men, jag läser ditt svar en gång till – du menar alltså att om man anser att olika kulturer har olika kvinnosyn då är man rasist.? Hur tänkte du där?

 4. Lokatt skriver:

  Jag såg några delar av en norsk dokumentärserie, "Mjölkvägen" tror jag den hette. Den handlade om de chaufförer som varje dygn kör den snöiga och igenisade vintervägen från Nordnorge till slutmålet mjölkcentralen.
  De snackade sinsemellan om fruntimmer ibland, sexistiskt, självklart nedsättande och urdumt. Det var deras kvinnosyn man såg, i deras kulturbubbla var inställningen obehaglig. Deras grabbiga kultur var trist, med nakna pinuppor på väggen etc.
  Jag har inte läst några klagomål eller ens kommentarer om detta (Fi:s damer t ex var kanske upptagna just då med att prova ut nya slöjor). Kanske berodde tystnaden på att ett par av killarna var samer, i alla fall pratade de så. I det läget läggs locket på, man vill ju inte riskera att kränka någon (manlig) folkgrupp.
  Vad jag vill ha sagt är att det även finns kulturer inom kulturer som har annorlunda kvinnosyn. Har inte mycket med "ras" eller "-ist" att göra.

 5. Nu har Sturmark slagit till med ett "Livsåskådningsforum" och meddelar att Humanismen är en livsåskådning på samma villkor och relevant som religionerna. Med vilken rätt degraderar han Humanismen till samma nivå som vidskepelse?

  Vad tror han? Att han kan få troende att bli naturalister i kraft av argumentation; "Gud finns nog inte"? Bah!

  Nej. I princip ska religioner dömas och behandlas efter sina värsta uttryck. Död åt IS, "död" åt påven, "död" åt alla vidskepliga!

  http://humanistbloggen.blogspot.se/2016/01/nytt-livsaskadningsforum-for-oppnare.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips