Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Miljöpartiet har havererat

2016-04-20

Så har Yasri Khan dragit tillbaka sin kandidatur till Miljöpartiets partistyrelse. Man har pratat ganska mycket om att han inte tar kvinnor i handen, för att de är kvinnor. Kön är en faktor man inte kan rå för, och således inte en faktor man ska dömas efter. Trots att det är (eller åtminstone borde vara) valfritt huruvida man ska tillhöra islam eller ej, så blir jag inte heller speciellt imponerad av personer som inte tar muslimer i hand. Det handlar om respekt.

Problemet är givetvis inte huruvida kvinnor blir tagna i hand eller ej, det är blott ett symtom på något bakomliggande, något mycket värre, där det mest tydliga är att man döms utifrån motpartens uppfattning om ens identitet. Yasri Kahn borde tänka på annat än vilket kön den han hälsar på antas ha. Det är elementärt.

Detta är dock ett minimalt problem med Kahn. I ett livsåskådningsforum nyligen ställdes han mot väggen i frågan huruvida det ska vara förenat med dödsstraff eller inte, att vara ateist. Flera minuter passerade innan en mycket trängd Kahn sa att han var emot, och när han väl klämde fram det, kändes det mest som att han motvilligt sade vad som förväntades av honom. På vägen hann han svamla om rättssäkerhet och annat trams. Vadå rättssäkerhet? Måste man vara säker på att den man avrättar verkligen är ateist? Som grädde på moset är Yasri Kahn uttalad anhängare av Erdoğan.

Nu verkar det ha gått så långt så att till och med SVT agerar utan partiets bästa för ögonen. I söndagens Agenda fick en muslim förklara varför kritiken mot Mehmet Kaplan egentligen handlar om islamofobi. Personen var miljöpartist, men det valde man att inte berätta – man ”glömde” det. Så döm om partiets förvåning när SVT inte lät dem sätta agendan för kvällens Aktuellt. Enligt SVT Text hade miljöpartisten Magnus Johansson erbjudit Yasri Kahn-kritik mot att Kaplan inte diskuteras. Snopet!

Kategorier: Uncategorized

7 svar till “Miljöpartiet har havererat”

 1. Yasri Khan justitiemördad?

  Muslimska samhällen är översexualiserade. Magdans och stora barnkullar är bl.a., resultaten. “Alla” fysiska kontakter kan sluta med samlag. Därför logiskt att inte könen tafsar (skakar hand) på varandra. Har ingenting med nedvärdering av kvinnor att göra utan att männen lite värderar sin egen förmåga att kunna tygla sina hormoner och att en kvinnas handslag är samtycke.

  Deras ärbara kvinnor känner sig besudlade genom att ta i en främmande man.

  Var det inte mångkulturen vi ville ha?

 2. Lokatt skriver:

  Nej det var det inte! 🙁

 3. Lokatt skriver:

  I morse försvarade i telefon en "praktiserande muslim" de sina i P1. Programledaren vågade sig på att fråga om inringaren handhälsar på en homosexuell man? Efter några sekunder svarade mannen "Jag har aldrig varit i den situationen".
  Tyvärr släppte programledaren tråden där, den blev väl för farlig.

  Undras hur Yasri Khan ställer sig till den frågan. Han vill ju följa koranens bud och inte hamna i "intimitet" med en person med annan sexuell karaktär än hans egen. Islamister är så vitt jag förstår paniskt rädda för homosexualitet som är haram-haram -samtidigt som homosex är omåttligt populärt i alla fall i vissa muslimska länder, som Afghanistan och Libanon.
  Hur hälsade Khan på Centerpartiets "Ursula", han/hon som tycker om att tävla i "snabbast i stan på höga klackar" alltså Fredrick Federley. Hur hälsade Khan på henom, det skulle jag vilja veta.

 4. Patrik N skriver:

  När Miljöpartiet nu börjat intressera sig för värderingsfrågor så blir jag nyfiken på hur partiet ser på Åsa Romsons tal i Almedalen, 2014.

 5. Anders Hesselbom skriver:

  Mycket bra fråga!

 6. Dessutom har Khan tydligen problem med avrättandet av ateister, eftersom det är svårt att hitta ett rättssäkert sätt att göra det på…..

 7. Allvarligt talat har jag svårt att tycka att seden för män att inte ta kvinnor i hand är på något vis förnedrande för kvinnor. Snarare tvärtom. Kanske för att jag i ett trettiotal år levt i sådan kultur? Hälsningen sker ju i stället med handen på hjärtat och en bugning.

  Ska alla uttryck av chevaleri bannlysas? Fel att öppna en dörr för kvinnor? (Dörren kan ju sitta fast eller vara tung). Kan det inte vara så att här är ett stort missförstånd på grund av muslimernas allmänna ”nedvärdering” av kvinnor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips