Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Miljöpartiet och ”okunskapens frukt”

2014-11-28

En av framtidens absolut största utmaningar är att lösa tillgången på mat, och för att lyckas måste vi förädla växter så att de ger så bra mat som möjligt på så små odlingsytor som möjligt. Vi kommer förmodligen ganska snart hamna i ett läge där makthavare måste börja lita på forskning, och på vägen dit är Miljöpartiet och den forskningsfobi som de representerar ett reellt hinder. I onsdags publicerade DN en ledare som sätter fingret på problemet med miljöpartiet.

”Tillsammans med framför allt Finland och Nederländerna är Sverige det land som haft som princip att följa de vetenskapliga experternas råd i EU-kretsen. När medlemsländerna har röstat om att godkänna genförändrade grödor har tumregeln varit att följa regelverket och säga okej. Växterna har i det skedet genomgått stränga riskutvärderingar.”

Vidare skriver ledaren att Miljöpartiets Kew Nordqvist beskrivit växtförädling som ”helt fel, onaturligt och konstigt”, och att socialdemokraterna, som brukar gå på den vetenskapliga linjen, helt plötsligt inte har någon åsikt om huruvida det finns någon framtid för förädlade grödor när utmaningen om mat antas. Filters reportage har en väldigt talande rubrik, som förmodligen illustrerar miljöpartiets synsätt på, och farhågor med forskning ganska träffsäkert: Konsten att leka Gud. Mycket elegant!

Än så länge är inte hunger eller svält något utbrett problem i västvärlden, men tillgången på föda är ett verkligt problem redan idag, och en av lösningarna är att släppa in dem som faktiskt kan bidra till lösningen. Vetenskapsmännen.

Kategorier: Uncategorized

2 svar till “Miljöpartiet och ”okunskapens frukt””

  1. http://bjornsminusblogg.com/2015/01/23/gron-idioti/

    Nästa gång blir jag folkpartist. Bara Björklund avgår innan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips