Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Miljöpartiets galningar tar sig ton igen

2016-02-18

De senaste dagarna har Miljöpartiet allvarligt etablerat sin position som partiet för vidskepliga och pseudovetenskapliga, vilket borde göra både Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna nervösa, för antalet chemtrailsanhängare i ett litet land som Sverige är trots allt rätt begränsat. Nyligen angrep Carl-Oskar Bohlin miljöpartisten Jan Lindholm på grund av att Lindholm slösar skattepengar på att jaga chemtrails, vilket fick Lindholm att kalla Bohlin ”oseriös”. Det får mig att fundera på vad man ska kalla dem som tar chemtrailshotet mot vädret på allvar…? Och förresten, tror man att torka kan hanteras med regndans, är det inte speciellt konstigt att man fruktar de där stora strimlorna i himlen. Livet är bra härligt när någon annan betalar för ens tid – vi andra kan bara betrakta stolleriet med förskräckelse.

Kategorier: Uncategorized

11 svar till “Miljöpartiets galningar tar sig ton igen”

 1. http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/2016/02/16/miljopartist-arrangerar-ater-elallergimote-i-riksdagen/?a=1&#comments

  Galningar i all ära. Men vad fan betyder det här (ovanstående)?

  Jag har kommenterat på Reimers blogg så här:

  Mats Reimers. Är det inte lite oroande att elektromagnetiska vågor tydligen används för att påverka hjärnan inom medicinen? Eller är det bara frågan om styrkan? Vore tacksam för din kommentar här i fältet.
  https://www.sciencedaily.com/releases/2015/07/150716124118.htm

 2. Kära utstötta! Tro inte jag börjar vackla. Jag är en dogmatisk skeptiker. Men nån jävla ordning får det vara hos oss också 😉

 3. Samma som ovan men information från källa. Är det bara frågan om bullshit eller placeboeffekt hos shell-shocked krigsveteraner?

  https://www.ohsu.edu/xd/about/news_events/news/2015/07-16-magnetic-pulses-to-the-b.cfm

 4. Saxat från Dagens Medicin:

  Björn Bäckström 2016-02-19 08:49:11

  Jag trodde aldrig att jag skulle komma till att försvara "vidskepelse"… Vet inte om jag gör det här. Men för att expandera din liknelse; Om du ideligen blir bombarderad med löv blir du till slut begravd? Anser du att det finns någon fara med långvarig användning av t.ex., mobiltelefon sedd i ljuset av att magnetfält används vid korttidsbehandling av hjärnan både vid depression och tinnitus? Många bäckar små…?

  Mats Reimer 2016-02-19 09:55:52

  Precis, vad som är giftigt (eller effektivt) beror på dosen. Man kan ta livet av sig genom att dricka vatten och syrgas i för stor mängd skadar prematura barn. Frågan om EMF i vår vardag är noga undersökt och vad jag förstått är den enda kvarstående oron en liten möjlig riskökning för barnleukemi för de som växer upp nära högspänningsledningar. Jag ser ingen anledning att misstro våra myndigheter i denna fråga.

 5. Lokatt skriver:

  Ja man kan ta livet av sig genom att dricka vatten, det trodde man ju inte. Men vid ett par tillfällen fick alla vattenkaraffer tas bort och gömmas och toalettrummen låsas på min låsta avdelning, ett par patienter gick in för att dö med hjälp av kranvatten.

 6. Lokatt skriver:

  Jag har inte riktigt tid med elektriska vågor just nu, har sett dokumentären ”Helig sperma”.

  Den israeliska filmen var mycket frispråkig angående sånt som man annars aldrig talar högt om.
  Den handlar om ortodoxa tokars extremt strikta regler angående renhet och fullständigt avstående från all form av sex före äktenskapet – även tankar på sex.
  En man får aldrig på något sätt vidröra sina privata kroppsdelar, därför är också byxorna vida och stora. Ett par glipor i de mycket löst sittande kalsongerna öppnar sig ”självt” fram respektive baktill vid toalettbesök, och en sorts bidedusch rengör så att han aldrig ska behöva torka sig, alltså vidröra de förbjudna kroppsdelarna.
  Han får aldrig tvätta underlivet med tvål, inte utan tvål heller, endast doppa sig i bassäng.
  ”Är det därför ortodoxa judar Luktar.?” undrar intervjuaren. Ja! Nickar rabbinen med ett stort leende.
  Oh, så vedervärdigt.
  Ännu fler intressanta upplysningar fick mig att häpna.
  Dokumentären handlade i princip bara om Människan, men ett par kvinnor skymtade hastigt förbi.

 7. Kan bara citera Kristian Grönqvists citat av Einstein:

  "Det finns två eviga ting. Människors dumhet och universum…..och jag är inte helt säker på universum".

 8. Lokatt skriver:

  Jag grubblar över om hard core muslimer är ungefär likadana som det ortodoxa judarna. Deras klädsel är underlig, den där lång-långa skjortan ovanpå de vida och pösiga byxorna.. Hela kroppen hemlig?
  De mest otroliga idéer kan man hitta i vår herres hage.

 9. Lokatt skriver:

  Jag snappade upp små korta delar av "Karlavagnen" (SR P4) häromkvällen. Den handlade om tro, folk får ringa in. Gladde mig lite åt att några tydligen kände sig kränkta av betraktas som bakom flötet för att de var "kristna", he he..
  En tvärsäker man berättade att statistik visar att de flesta av alla självmord begås av stackars ateister. Vad han fått det ifrån vet jag inte. Däremot hörde jag för länge sen om katolska länder där "bevisligen" INGA självmord begås.
  Där är det förbjudet att ta livet av sig har gud sagt, alltså gör man inte det… Snacka om statistik som ljuger.

 10. Lokatt skriver:

  Det är så tragiskt med Olle Ljungström. Alkohol i för stora mängder bryter ner och trasar sönder (i "Uggla flyttar in").Den betydligt äldre (?) Magnus Uggla ser ut som ett rosigt spädbarn jämfört med sin kamrat.
  Olle har flytt till ett lantligt hus långt borta, där han klottrar på väggar och dörrar med bilder på ku**n i fullt sprut tillsammans med otaliga bilder och statyetter föreställande den lidande Jesus i olika stilar. Så tragiskt, en egentligen så vacker och begåvad man.
  – HerreJesus, jobba på för faen, rädda Olle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips