Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Moraldebatten och Kolportören

2012-05-31

En kort kommentar till moraldebatten mellan Sturmark och Birro (2012-05-29) samt denna bloggpost.

Kategorier: Uncategorized

2 svar till “Moraldebatten och Kolportören”

 1. Joachim Elsander skriver:

  Snygg video! Vad använder du för program?

  Några saker bara, jag tycker du missförstår mig tex i punkt två när du lägger till "tror på konstiga saker" det skrev jag aldrig och menade inte heller. Vad jag ville åt var att vi alla lever efter någon sorts berättelse. Vi tror alla på något. Alltså jag försökte inte "bevisa" Guds existens eller något sånt, bara ett konstaterande jag tycker du missar. Sökte lite Common Ground här.

  På sista punkten missförstår du mig också, du gör väldigt mycket av "shopoholics" ett ord jag aldrig använder.

  Jag tar olika exempel på vad vi människor förtröstar på (Du kanske missade det men jag inkluderade mig själv).

  Jag tror faktiskt att religion förändras, för mig är det självklart att religion i ett postmoderns västland ser annorlunda ut och tar sig andra uttryck än under tex rommartiden eller medeltiden. Eller tror du det alltid är samma?

  Jag menade bara att religionens syften att tex ge tryckhet och mening kanske fylls av andra saker nu än för 500år sedan. Andra "ritualer" andra betoningar än de vi historiskt förkippat med religiösa handlingar? Fast du behöver naturligvis inte hålla med men hela din betoning på "shopoholics" gör att jag tror du missade min poäng.

  Allt Gott!
  Joachim Elsander

 2. Anders Hesselbom skriver:

  Jag använder Microsoft Powerpoint. Jobbets licens. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips