Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Nej, valet står inte mellan socialism och rasism

2022-07-19

Jag har uttryckt att jag har anhöriga som tidigare röstat på Liberalerna (L), men som inte längre gör det på grund av det oväntade sidbytet för åtta år sedan. Istället för att släppa fram en högerregering, så släppte man fram en vänsterregering. Det i sig själv är inte jättekonstigt för det finns många inom L som är vänster, men problemet är att gå till val på en sak – en alliansregering – och sedan släppa fram något annat – en S/MP-regering.

På vänstersidan är man alltid pragmatisk. Den förste som röstar vänster och förstår principer är inte född än, och kommer förmodligen aldrig att födas. När jag uttryckte den åsikten på Twitter kunde jag konstatera att någon tyckte att rasismen inom högern krävde att L skulle ansluta sig till vänstersidan. Någon annan ansåg att den som verkligen är höger ska rösta vänster, så att högern bättrar sig.
Det sistnämnda är ett ganska lockande prospekt. Självaste partiledaren för Socialdemokraterna säger att Sverige kan bättre, vilket enligt samma logik är en vädjan att väljarna ska rösta höger. Jag har inga invändningar alls.
Men så har vi problemet med rasismen. Till skillnad från S- SD- och C-väljare, har jag valt att stötta ett icke-rasistiskt parti, Piratpartiet.
Sverigedemokraterna (SD) kommer förmodligen hellre släppa fram en högerregering än en vänsterregering. Den som röstar på ett icke-socialistiskt parti ”samarbetar” alltså med SD! Vi lever alltså i en värld utan goda människor – antingen är man socialist eller rasist, och höstens riksdagsval handlar inte om landets framtid, utan om identitet – du är väl inte rasist lille vän?! Min primitiva sida önskar att SD släpper fram en S-ledd regering så att vänsterväljarna ges en chans att skrika ”rasist!” åt alla som röstar V, MP, S och C. Men man behöver faktiskt inte vara antingen socialist eller rasist – verkligheten är betydligt mer mångfacetterad än så! Och det behöver påpekas!
Debattören Dragan skrev att en ”vettig högermänniska” röstar S, så att högern ska skärpa sig. Låt mig gissa att en ”vettig vänstermänniska” ska vara nöjd med vänstern, helt oavsett resultat, och absolut inte rösta höger!
Ett jävla rövhål som heter Patrik Gustafsson konstaterade att man inte bör gå till val på att vara liberal och sedan blir främlingsfientlig. ”Socialism eller rasism” är alltså en grej bland begåvningsreserven! Så låt oss pröva detta! Är en socialdemokrat som skjuter ihjäl sin fru medan hon sover en lite bättre människa än en sverigedemokrat som styckmördar sin hustru? Och finns det verkligen inga andra alternativ än socialistmördare och sd-mördare?
Jag företräder Piratpartiet, och jag är rätt säker på att alla som röstar vänster, röstar vänster på grund av att de inte vet bättre. Jag är precis lika säker på att den som tror att SD är höger, aldrig någonsin har tagit reda på vad seriösa högerpartier egentligen står för. Min illojalitet till socialismen genererar dagligen anklagelser om rasism, men dessa anklagelser kommer aldrig från personer som kan föra en intellektuell sakdiskussion.

Kategorier: Politik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips