Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Nerikes Allehanda: Även en blind höna

2015-09-26

Det är ingen hemlighet att jag ogillar Nerikes Allehanda. En värdekonservativ tidning som gjort till sin uppgift att bevaka kyrkkaffestunder på landsorten, som tagit policybeslut på att konsekvent kalla marijuanaodlingar för ”knarkodlingar” och som opponerar sig mot gårdsförsäljning av öl och vin. Nerikes Allehanda gnäller Amnestys syn på sexköp från en slavisk föreställning om kvinnors omyndighet och offerroll, och är totalt oförmögna att ställa journalistiska frågor ens när de allra tydligaste passningarna kommer. Man hittar på en professur för att skapa legitimitet åt dogmen om religioners ofelbarhet. Och till råga på allt, när man samlat ihop pengar för att hjälpa flyktingarna från Syrien, så duger det inte att låta en sekulär biståndsorganisation få ta emot dem. Nej, man väljer Svenska kyrkan, som om deras värdegrund och historia vore helt okänd, samtidigt som deras chefredaktör ”tror på Gud”. Allt detta pyntas av annonser för Sverigedemokraterna och reklam för bröstförstoringar.

Men denna gång skriver Evelyn Schreiber bra om vegetarisk kost. Det blev ett fasligt gnäll när Örebro kommun meddelade att de skulle bjuda på vegetarisk middag – något som förmodligen inte skulle hända om man bara serverade middagen okommenterat. Läs texten här!

Kategorier: Uncategorized

Ett svar till “Nerikes Allehanda: Även en blind höna”

  1. En vegetariansk pamflett. Bra skriven, men så agendabärande att man mår illa. Kyrkligt uppfostrande med liknelser som Amerikaresa och själsligt lyft till insikt. Allt för rent tyckande om mat. Ingen egentlig nyhet. Vi har alla hört den historien ett dussin gånger. Lite volkswagen over det hele…….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips