Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Owe Nilsson på TT – antirasist

2017-12-24

Owe Nilsson på TT skrev för ganska länge sedan att Hanif Bali borde ha en viss åsikt baserat på att han själv är invandrare. Och idag kommenterar han en bild föreställande Sjöcentralens personal, föreställande människor med olika kön och olika hudfärg:

Det här är Sverige i dag, era misogyna, rasistiska nollor!

En vacker bild! Den aggressiva tonen Owe har, handlar inte om något annat än en markering mot de ”rasistiska nollorna” han råkat få som medmänniskor. Således står han väl inte längre för sina egna rasistiska utspel? Jag kommenterade:

Tolkar detta som att Owe Nilsson inte längre står för sina rasistiska tweets. Bra, välkommen till den verkliga världen!

En medveten provokation från min sida. Owe svarar:

Och du tänker då på vad?

Jag svarar efter bästa förmåga, nu helt utan ironi:

Blev extremt illa berörd när du avkrävde åsikt efter ursprung från Hanif Bali. Detta är ett steg i rätt riktning, men jag tror att du har en lång väg framför dig, om du vill få erkännande från oss antirasister. Men bra!

Därmed är sakfrågan avhandlad enligt Owe – meningsutbytet handlar nu istället om person – en person som han faktiskt inte känner, men ändå har starka åsikter om:

Det måste rimligen finnas gränser för hur korkad du kan vara.

Jag svarar:

Ok, så mycket för den självinsikten. Spela på spelaren istället för bollen vid brist på medhåll. 🙁

Därmed har jag trampat över precis alla acceptabla gränser. Owe:

Sorry, men stor inte ut med korkade människor. Försvinn in i dimman.

I sak har Owe Nilsson rätt. Jag spelar inte i hans liga. Men jag ifrågasätter från hjärtat hans förmåga att bemöta kritik, helt oberoende av kritikerns intelligenskvot. Nilsson blockar mig, och kommenterar för sina följare:

Erkänner. Är inte rasist längre. Men dumskallar kommer jag fortsatt ha svårt med, det medger jag.

Jag vet att jag gick över gränsen, och jag skulle gärna be om ursäkt till Owe. Men med det sagt, så var mitt motiv att över huvudet taget kommentera, att jag faktiskt blev jag illa berörd av hans syn på invandrare.

Kategorier: Rasism

2 svar till “Owe Nilsson på TT – antirasist”

  1. Razor skriver:

    Du är fan inte klok! Var Owe står i rasismfrågan är uppenbart för alla!
    Dunör en patetisk skit och SKA FAN SKÄMMAS!!!

  2. Anders Hesselbom skriver:

    Idag har Owe Nilsson tagit bort sina tweets.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips