Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

”Perversa veckan” har knappt börjat

2017-08-04

Det har bara gått ett par dagar sedan KDU annonserade att Kristdemokraternas ”perversa vecka” är igång.

Tyvärr spårade det hela ur ganska fort. Redan nästa dag blev en kristdemokratisk politiker åtalad för oralsex i ett badhus i Eskilstuna. Samtidigt kan jag inte förneka att jag funderar på vad tusan de kommer att hitta på härnäst!
Det finns något med politisk korrekthet som fascinerar mig. Igår passade Sveriges förre finansminister Anders Borg på att supa sig full, hota folk, kalla kvinnor för hora och blotta sig. Anders Borg är feminist, men förmodligen inte i hjärtat, utan för att det ger honom politiska poäng. Att vara politiskt korrekt är att påstå att man har åsikter, i syfte att inkassera politiska poäng. För hur agerar egentligen en överförfriskad feminist?
Jag har också varit snedtänd. Jag vet vad det innebär. Och jag vet att det man säger och gör faktiskt avslöjar något om personens karaktär. Och eftersom jag råkar vara en person som betraktar kvinnor som fullvärdiga människor, tog sig min resa lite andra yttringar än Borgs, milt sagt.
Idag är det min fasta övertygelse att man bör tillåta sig vara den man är. Folk blir kränkta för sådant man tycker och säger, men att ändra på sig själv för att behaga andra, är ett misstag. Det är bättre att vänkretsen får utkristallisera sig så att de som vill vara fria och ärliga mot sig själv umgås med sina likasinnade, och att de som trånar efter ögontjäneriet i politisk korrekthet umgås med sina. Kanske är det för de sistnämndas skull vi har en ”pervers vecka”?

Kategorier: Politik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips