Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Radio Houdi 146

2015-11-15

I detta avsnitt blir det bl.a. Peter Wahlbeck och Saltå Kvarn. Lyssna här, mycket nöje!

Kategorier: Uncategorized

9 svar till “Radio Houdi 146”

 1. Beklämmande avsnitt!
  Både Radio Houdi och Aftonbladet (som refereras till) visar en rigiditet och trohet mot en förlegad politisk korrekt inställning med en fjantig naivitet som kunde varit komisk om den inte hade varit så farlig.

  Det enda politisk korrekta förhållningssättet och enda medmänskliga dito är att göra slut på IS med alla medel. De har inget existensberättigande och har förverkat sin rätt till normalt mellanstatligt bemötande.

  Radio Houdi verkar tro att om vi bara låtsas att det regnar och lever som vanligt så tröttnar IS och förtrytsamt ger upp. Bah!

  Nu gäller det att mobilisera både hat och rädsla och krossa IS, inte att stryka dem medhårs. Ingen röst på Radio Houdi. Nummer sjutton? Fy sjutton den här gången!

 2. Nu har Margot Wallström varit i farten igen…

  “Man kommer tillbaka till situationer som den i Mellanöstern där inte minst palestinierna ser att det finns ingen framtid för oss, vi måste antingen acceptera en desperat situation eller ta till våld”

  Idiotiskt uttalande utan logik. Det desperata situationen är just orsakad av palestiniernas våld varpå Israel ger vedergällning.

  https://www.gp.se/nyheter/varlden/1.2898572-ny-israelisk-kritik-mot-wallstrom?ref=yfp

 3. Anders Hesselbom skriver:

  Så frikännandet av gemene muslim föll inte i god jord? 😉 För min del så står jag för det, men vidhåller att islam är en kass religion.

 4. Anders Hesselbom17 november 2015 08:00

  Kan bara citera "gemene" muslimen Kung Abdullah. Se länk. Så länge den kassa religionen inte utrotar sina extremister ska gemene muslim inte vara fri från kritik. Notera att utrota en luddighet som "extremism" är missriktat. Det gäller att utrota de MÄNNISKOR som tar ihjäl oskyldiga. Helt onödigt att hitta förklaringar till varför terroristen blev en terrorist. Det är kört, ingen återvändo.

  http://www.arabnews.com/featured/news/836276

 5. Lokatt skriver:

  Den som bränner medmänniskor levande i en järnbur och som flår medmänniskor levande har inget existensberättigande, ska det överhuvudtaget behöva diskuteras?

 6. Anders Hesselbom skriver:

  Givetvis är det så.

 7. Lokatt skriver:

  På youtube kan man se en förtjust treåring anförd att sin skrattade pappa sparka fotboll med avhuggna människohuvuden. Vad blir det för människor av en sån uppfostran.
  Jag är inte alls säker på att det är IS-medlemmar som har skoj med huvuden, pappan är normalt västerländskt klädd, inga svarta fanor, virkade vita mössor eller helskägg syns på filmen.
  Däremot är den unga IS-kvinnan hijabklädd i det lustiga youtubeklippet där hon, bubblande av återhållet skratt pratar med ett avhugget huvud som hon håller upp i håret:
  "You talking to me?" "What? I can not hear you, speak lauder!" "Why do you look so tired? hi hah hohh".
  Det var rätt länge sen jag såg de här klippen, men tyvärr kan jag se dem igen när jag sluter ögonen. Fy fa-an.

 8. Lokatt skriver:

  Tydligen är det så att den som vill komma in i USA får lämna fingeravtryck: alla tio fingrarna, plus handflatan, han registreras och fotograferas.
  Varför kan inte vi göra likadant? "Rasistiskt"? eller kanske "Nazistiskt"?
  Jag lämnar gärna alla möjliga uppgifter om mig till myndigheter som begär det, t ex polisen.
  Det är bara det att jag redan är registrerad. Min blodgrupp, mitt utseende (passfoto bl a), mina tänders lagningar, mitt civilstånd, min ålder, min adress, min inkomst, hur mycket skatt jag betalar, var jag är född … allt och mer därtill finns dokumenterat och registrerat. Jag tycker det är helt okej.

  Men våra gäster behöver inte ens presentera sig.

 9. Lokatt skriver:

  Jag tänker använda fransmännens ord för "IS".
  "Islamiska Staten", att kalla svinen så är ju att upphöja dem, som att hänga en medalj på deras usla bröst.

  President Hollande uppmanar alla att istället använda "Daesh" (de uttalar det "dasch"), ett uttryck som mördarbandet hatar.
  Här ett utdrag ur DN, nätet:

  "Daesh är en transkribering av arabiska داعش – en förkortning för Islamiska staten i Irak och Levanten. Terrorgruppen uppges avsky öknamnet ”Daesh”. Extremisterna hotade nyligen att skära ut tungan av alla som offentligt använde sig av uttrycket, rapporterade nyhetsbyrån AP. Ordet ”daeshi” har använts som en nedsättande term i delar av Mellanöstern, enligt nyhetsbyrån AFP. Ett skäl till att ordet ogillas är att det liknar ett annat arabiskt ord, daes, som betyder trampa ned eller krossa."

  Själv ryser jag varje gång jag hör ordet "krigare" om mördarpacket, och att någon snorgärs från förorten har åkt ner för att "strida " med terroristerna. Eufemismer. Som bör ersättas med … måste fundera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips