Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Radio Houdi 149

2015-12-07

I detta avsnitt av Radio Houdi kliar vi oss i huvudet över hur Metros ”viralgranskare” sköter sin granskning. Lyssna här, mycket nöje!

Kategorier: Uncategorized

5 svar till “Radio Houdi 149”

 1. Lokatt skriver:

  Något annat:
  Ibland tappar jag hakan! I dagens SvD (nyhetssida sida man måste betala för) står att en tredjedel av asylboendehemmen som brunnit tänts på av de boende själva.
  Och jag som trodde det var AFA..

  "– Det besked rikspolischefen lämnade var att det skett drygt 30 asylbränder, varav en tredjedel har skett inne på boendet, säger Liberalernas Roger Haddad, som kallade polisen till mötet, till Sveriges Radio."

  Våffor gör di på detta viset? 😮

 2. Anders Hesselbom skriver:

  Fick precis höra det på radion. Det kan ju bero på att migrationspolitiken inte varit helt lysande…

 3. Lokatt skriver:

  Så här inleds SvD-artikeln:

  "Med nattens två bränder i Ängelholm och Uppsala har det skett totalt 39 brandattacker mot asylboenden sedan 1 juli i år. Det finns omkring 5–10 misstänkta gärningsmän för attackerna och enligt polisen bor vissa av dem på ett asylhem som attackerats. Det visar uppgifter från polisens nationella operativa avdelning, NOA.

  Förra veckan kallades rikspolischefen och säkerhetspolisens chef till riksdagens justitieutskott för att presentera utredningarna om bränderna. Där bekräftade de att en tredjedel av attackerna har utförts av boende, men att det fortfarande pågår utredningar."

  Vad ska det här betyda? Mordbrand, miljoner som går upp i rök.

 4. Lokatt skriver:

  Liberalernas Roger Haddad säger till SvD:
  "– När man förtätar och tar in fler boende, asylsökanden, in på de här boendena, så är det stort tryck. Många har ingen sysselsättning, de får ingen utbildning, och det skapar lätt konflikt, stök och bråk. I vissa fall har det tyvärr lett till att man sätter eld på filtar och så vidare."
  "Säpo uppger för Ekot att de ännu inte vill dra några slutsatser, men att det inte finns något som just nu talar för att den så kallade vit makt-miljön eller brottsaktiva aktörer som Säpo följer ligger bakom attackerna."

  Sätter eld på filtar…Desperata människor, psykiskt krigsskadade och/eller allvarligt psykiskt sjuka kan vara som tidsinställda bomber. Eftersom 70 procent av de asylsökande är unga män (se statistik över brottslighets fördelning över kön och ålder) med ofta traumatisk bakgrund är detta inte så väldigt konstigt.
  "Ett rop från boende som inte mår bra" nämndes nu radions nyheter.

  Skönt att Säpo klarlägger var skon i alla fall delvis klämmer.

 5. Dilemmat är, att det inte är en nyhet som får krigsrubriker. Av redaktionernas försorg hamnar det som en notis vid begravningsannonserna….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips