Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Rasism är inte en fråga om höger-vänster

2015-10-16

Ivar Arpi (skribent på SvD) skrev ett tweet som uppmärksammade en lustig konversation mellan Fredrik Virtanen (skribent Aftonbladet) och Johannes Klenell (han som tycker att ni är dumma i huvudet).

Fredrik till Johannes: ”fasen kan inte galago köra satirspecial mot alla SD-och högerskribenter som älskar just islamkariakatyrer? Riktigt grovt!!!”

Jag personligen hoppas att det som mest utmärker den som gillar satir är liberalismen, men låt gå.

Vidare, enligt Ivars tweet så svarar Johannes: ”Det gör vi ju nästan jämt. Men sånt får inte krystas fram, det måste skapas med kärlek.” Och är det något Johannes bjuder sina medmänniskor på, så är det kärleksfulla idiotförklaringar.

Virtanen: ”jag vet. Men ändå. Vore ett kanonspecial, en orgie med Fredrik malm, Mattias Carlsson arpi, sakine och allt vad det heter.” Virtanens språkkänsla är inte att leka med, men om jag ska drista mig till att hitta något att kritisera, så skulle det vara hur han blandar och ger här. Fredrik Malm != Sakine Madon.

Sen klipper Ivar in sin egen irrelevanta kommentar i bilden, men visst, den var faktiskt lite träffsäker: ”Åh, Fredrik. Vem behöver satir när man kan följa dig på twitter?” Efter denna konversation så kan jag inte säga annat än att Ivar Arpi påvisar träffsäkerhet.

Sagt och gjort, Fredrik Virtanen får sin vilja igenom. Johannes Klenells tidning säger att Ivar Arpi ”rent objektivt” ser ut som en nazist, med tillhörande fotomontage.

Anders Lindberg (också Aftonbladet) tycker att man har gått över en viss gräns, och Fredrik Virtanen bekräftar: ”+1. Ogillar grov satir, var sig det är Charlie Hebdo, judekarikatyrer, Åkesson som skalbagge eller nazi-Arpi. Fel.” Det framgick inte riktigt när han lade sin beställning hos Johannes Klenell, men ok. ”Riktigt grovt!!!”?

Jag tycker gott och väl att man kan publicera en bild föreställande Ivar Arpi som nazist. Det säger ju absolut inget om Arpi, det är ju alltid publicisten som driver agendan, inte den som angrips. Och hur ser den agendan egentligen ut?

Johannes Klenells förlag Galago har nyligen publicerat en ultrarasistisk bok betitlad ”Rummet”, där man bl.a. angriper Qaisar Mahmood (svensk författare född i Pakistan). Eftersom jag försvarade Galagos lite obegåvade ”satir” som syftade till att angripa Arpis person, så måste jag vara tydlig med att jag även försvarar rasister rätt att prata skit om Mahmood. Det som publiceras skapar nämligen en bild av publicisten, rasist eller inte.

Läs gärna Qaisar Mahmoods svar.

Kategorier: Uncategorized

Ett svar till “Rasism är inte en fråga om höger-vänster”

  1. Lokatt skriver:

    Heja Ivar Arpi det säger jag bara.
    Snygg kostym vetja 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips