Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Regeringen behöver backa på sin relation med Kent Eklund

2022-04-08

Hur förväntas jag tänka när Sveriges regering offentligt berömmer twittraren Kent Eklund? Jag är inte så säker på att han är en riktig person, för hans konto svävar i gränslandet mellan utsökt satir och total galenskap. Att vem som helst, bl.a. tack vare Twitter, kan höras numera, är både en välsignelse och något mycket tragiskt. Låt mig först berätta vem Kent Eklund är, åtminstone officiellt. Sexuella övergrepp är ett fin-fint krigsvapen:

Fånga in hela etablissemanget i Kreml, alla från Putin själv till älskarinnor och annat pack och låt ett kompani ukrainska soldater roa sig med gänget ett tag innan arkebuseringen. Gärna på någon stor arena med full publik. Gratis insläpp såklart.

Japp. Jakten är igång. Hittar man henne borde det vara lämpligt att skicka [Putins älskarinna] till ett kompani ukrainska soldater som börjar bli utsvultna i saknad på kvinnlig len, naken hud.

Genèvekonventionen står inte högt i kurs hos Eklund. Sin syn på sin egna politiska tillhörighet beskrivs elegant med ett svar på frågan om han tillhör vänstern:

Självklart. Jag har hög IQ.

Antingen vill han dra den svenska vänstern i lorten eller så är han en högerväljare som vill parodiera den mindre begåvade delen av svensk vänstern.

Ett exempel på regeringsstöd kommer när Kent skriver att SÄPO behöver hålla koll på extremhögern, alltså SD och Moderaterna. Den första som klickar på gilla-knappen för att annonsera sitt samtycke är socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (nuvarande miljö- och klimatminister).

Man får verkligen hoppas att Säpo i Sverige liksom tyska säkerhetspolisen i Tyskland håller ett öga på extremhögern, för Sveriges del då närmast Sverigedemokraterna, fast även Moderaterna som nu tagit ett jättekliv i riktning mot SD.

Det enda av värde i detta publicerade utlåtande från Kent Eklund är att tyska säkerhetspolisen primärt är verksam i Tyskland. Så om vi antar att Sveriges regerings företrädare följer folk på måfå, helt utan att veta vilka de följer, så kan vi bortse från allt Eklund har publicerat, och bara konstatera att detta var värt ett officiellt gillande. Och glöm inte att det är just ett officiellt gillande. Under den korta tid du sitter i regeringen får du en gigantiskt ersättning för att, endast då, företräda väljarna och landet istället för dig själv. Av någon anledning måste man påminna om detta vid varje S-märkt fadäs. Det är lätt att tänka på när en nätsäkerhetsexpert skickade en lista på misstänkta rasister till Svenska institutet, som i sin tur städade upp bland dokumenten när medborgarna påminde dem om att de är en myndighet. Det är så pinsamt att man vill sjunka genom golvet.

På det positiva planet är kärleken ömsesidig, för Eklund själv gillar tweets som berömmer regeringen och Strandhäll. Sveriges regering gullar på Twitter med en person som förespråkar sexuella övergrepp som krigsvapen. Jag kräver inte att någon ska vara perfekt, eller att någon ska avstå umgänge med någon, men under den korta tid man sitter i regeringen, företräder man inte sig själv.

Kategorier: Politik

Etiketter: Kent Eklund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips