Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Regnbågsmattan i Nicolaikyrkan kan belysa behovet av en ursäkt

2015-06-05

Historiskt sett har kyrkan förföljt och mördat homosexuella. Genom att hänvisa till bibeltolkningar och religiösa auktoriteter har man konstaterat att det är Gud som har haft problemet med homosexuella. Idag har Gud ändrat uppfattning i frågan. Han betraktas inte längre som ofelbar, utan som någon som tar intryck av humanisters bidrag till debatten (vilket kan förklara många svenskkyrkligas komplicerade förhållande till humanister). För att visa att Gud svängt om och att homosexuella idag är jämlikar, har Nicolaikyrkan rullat ut en regnbågsmatta. Snyggt!

Men det finns en fundering som jag inte kan komma över. Hur vet man att Gud ändrat uppfattning? Tänk om Gud hela tiden betraktat homosexuella som fullvärdiga människor, och det är kyrkan som numera kommit till insikt? Då är det ju kyrkan som ansvarar för sina illdåd! Speciellt med tanke på alla fina ambitioner om allas lika värde som gärna trycks ut på Svenska kyrkans hemsida (och inte minst mattan som rullas ut) borde det vara mycket intressant att öppet göra upp med sitt förflutna.

Och inför det framtida kyrkliga arbetet borde man fundera över ett kvalitetssystem. Nästa gång man hugger, även om det bara är bildligt, hur vet man att man har Gud på sin sida? I många frågor där Gud påstås ha en intressekonflikt med humanismen, är det samma religiösa som först kämpar för att Guds vilja är viktigast, för att senare hävda att Gud nu intagit en humanare inställning. Missförstå mig inte, det är givetvis bra att homosexuella numera är medmänniskor, men kvalitetssäkra nästa gång!

Jo, man har raderat sidan där man deklarerade att Jahve och Allah är olika gudar. Nya besked även där?

Kategorier: Uncategorized

Ett svar till “Regnbågsmattan i Nicolaikyrkan kan belysa behovet av en ursäkt”

  1. Man kan undra hur länge det ska ta med alla underliga turer och revisioner i läran innan fjällen faller från ögonen och de "troende" till slut inser vilka dårskaper de håller på med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips