Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Så här tycker Humanisterna

2014-12-09

Så här tycker Humanisterna.Välkommen som medlem!

Kategorier: Uncategorized

19 svar till “Så här tycker Humanisterna”

 1. Diskrepans mellan ord och bild:

  Efter att Åsa Wihlbeck deklarerat att hon står upp för mänskliga rättigheter gör humanistloggan "hands up" på ett helt uppgivet sätt. Inte särskilt övertygande. Hippieemblem i IS-tider!

 2. Lokatt skriver:

  Jag har ju sedan länge gått ur föreningen Humanisterna. inte alls för att jag hatar sällskapet utan för att jag kände mig tvingad att avstå från några av mina medlemsskap, och insåg att jag inte till hundra procent är en Humanist.
  Tanken slog mig nu, att jag kanske skulle nappa på den här filmen och hypotetiskt gå med i Humanisterna igen.
  Då undrar jag- får jag skriva på Humanistbloggen då tro? (Jag är ju avstängd från den). Kan man utan att rodna ta emot min medlemsavgift men förklara att mina åsikter vill man inte höra eftersom de är olämpliga. Eller, kan man kanske helt enkelt neka mig medlemsskap..? Jag är ostraffad, en övertygad ateist och ganska snäll mot barn och djur.
  Filmens reklambudskap om "Allas rätt", "allas lika värde" Att få ha de åsikter man har utan att känna tvång att anpassa sig, "Frihet"… Hm. Låter som poesi!

  "Sexuell läggning" är i alla fall okontroversiellt när det gäller mig, en helt vanlig fru utan hemliga drömmar om fräna blondiner med ring i ögonbrynet.

 3. Jag är i princip humanofob och gillar inte klubbar som skulle anse mig värdig för medlemskap, men tack ändå. Jag kan behålla min livsfilosofi utan hjälp eller i värsta fall stjälp och hatar apologeter.

 4. Anders Hesselbom skriver:

  Mycket negativ energi på bloggen idag… 😉

 5. Anders Hesselbom skriver:

  Annars brukar de vanliga fruarna med hemliga drömmar om fräna blondiner med ring i ögonbrynet vara homofober. Om drömmarna finns, är det bra om de inte är för hemliga.

 6. Du måste väl i alla fall hålla med om att loggan är urdålig?! Ingen energi av någon sort. Vad vill den visa?

 7. Lokatt skriver:

  Jag minns nu att en av anledningarna till att jag inte förnyade mitt medlemsskap (jag hade varit med väldigt länge) var det överdrivna tjatet om homosexuellas rättigheter på Humanistbloggen. Några skribenter drog ständigt upp frågan, ville att vi skulle gå med i parader etc. För mycket ! skrev jag, som vill såga religioner men inte gå med i regnbågsparader. – Men jag har demonstrerat utanför en ambassad mot landets (minns ej vilket efterblivet sådant) förfärliga dödliga hållning beträffande abort. Naturligtvis är jag för fri abort).
  Numera är det väldigt lite prat om annorlunda sexuella läggningar, nu pratar dom politik istället och det är roligt!

 8. Lokatt skriver:

  Anders H
  Nu gör du mig fundersam.. Jag har faktiskt inte en aning om hur homofoba kvinnor med hemliga homosexuelle drömmar tänker! Har vad jag vet aldrig stött på någon sådan. Däremot sägs det ju att de mest aggresiva bögknackarna, våldsamma män alltså, i själva verket känner suget efter vackra gossar men värjer sig genom att hata och förneka. Och det tror jag på.
  Bäst kanske att jag påpekar att jag inte på något sätt hatar lesbiska kvinnor, de och mycket mörkhyade män är de enda som ibland tittar åt mitt håll nuförtiden.. 😉

 9. Lokatt skriver:

  thihi! 🙂

 10. Jag kan faktiskt hålla med Lokatt om den sexuella revolutionen. Men å andra sidan är det alltid så med revolutioner. Det pågår ett tag sen får minoriteterna sin proportiella plats i systemet och hörs aldrig mer. Homosexuella syns lite mer pga av sitt överdrivna överspel och dramaqueenegenskaper, men får snart ta sin plats bland glömda minoriteter de med. Att vara sexuellt förvirrad har inte så många överlägsna egenskaper….

 11. Det är lite som med "goda" människor. Just nu är det ännu lite inne. Men allt fler börjar förstå vad det kostar att vara "god". Och om det är något, som verkligen påverkar folks principer, är det deras överlevnadsinstinkt. Eller hotet mot deras föräldrar och barn. SD behöver inte göra mer än att finnas. De övriga partierna gödslar deras ideolgi eftersom den stöds av den krassa verkligheten. Og till syvende og sidst: det är alltid verkligheten som styr, inte ideologin. Den styr bara när man har råd med ideologi…

 12. Så här uttrycker sig en klassisk humanist och "god"människa Ulf G. "Högerextremismen ett hot mot demokratin". I första hand inte kontroversiellt. Men vid eftertanke. Uppståendet av en synlig högerextremism har lett till apartheid i Sverige. Ett försök att med alla tillgängliga medel försöka förhindra att en miljon människor skall få politiskt inflytande. Sverige har blivit odemokratiskt. Och egentligen är det SD:s fel. Liksom att Sossarnas budget inte gick igenom. Också SD:s fel. Eller negrernas. Eller andra opålitliga människors. Nu vill man försäkra sig om att minoriteter inte skall få inflytande alls…..Men tänk om SD blir störst. Då får Sossarna och Moderaterna inget inflytande whatsoever.. Jag är inte expert….men är mycket tveksam till nuvarande politikers försök att punktera demokratin… Feltänkande narcisister…

 13. Lokatt skriver:

  Detta är utanför ämnet ,
  men jag såg glimtar ur en svensk film från 1944. Vilken kvinnosyn! Den darrande hjältinnan, gift och hemmafru hotades av sin far, nån sorts direktör , med "ett rejält kok stryk" som medicin för hennes nervösa beteende (hon hade råkat se ett lik). Inget konstigt alls med att en kraftig man ska slå en rädd kvinna, förstod man på hennes icke-reaktion. Vid middagen passade hon självklart upp på fadern och maken, hunsad och hukande. När hon börjar gråta (hon hade i hemlighet känt den döde) förklarar fadern överlägset för mågen att "så där är kvinnor, gråter för ingenting alls. Det är normalt, mamman var likadan." Svärsonen nickar i samförstånd, hispiga fruntimmer!
  Det här var ju alldeles nyss, 1944. Taaack alla blåstrumpor!
  Och arma er, vandrande svarta tält idag, 2014.

 14. Lokatt skriver:

  Det här är ganska underhållande! Alla rätttänkande som springer hit och dit som skållade troll… och så allt Käbbel, thih 🙂

 15. Lokatt skriver:

  Nu är jag hemskt tjatig med min käpphäst, men apropå homosexuella personers koppling till (fri-)religiösa uppväxtförhållanden berättade komikern Marika Carlsson om hur nervös hon var när hon skulle presentera sin flickvän (och därmed sin läggning) för de religiösa föräldrarna, de var ju aktiva medlemmar i pingströrelsen (?).
  Sångaren Ola Salo berättade i "Så mycket bättre" hur det var att berätta att man är bisexuell för sin pappa som är präst.
  – Vad ÄR det med de frommas uppfostringsmetoder? Ack den som fick vara en fluga på väggen.
  Jag vet att det inte är commeil faut att undra så här som jag gör. Men ända sedan min homusexuelle vän hängde sig när vi båda var sjutton år har jag undrat. De strängt frireligiösa Jönköpingsföräldrarna kunde inte acceptera Hans läggning. Han hette Hans och var underbart rar.

 16. Lokatt skriver:

  comme il faut skulle det ju stå – jag klarar som sagt inte redigeringen så bra utan sk-ter i rättandet och klickar bara "publicera". Då blir det lite fel.

 17. Lokatt skriver:

  homusexuell … ha ha Nej jag får gå på nån sorts kurs.. Sorry.

 18. Anders Hesselbom skriver:

  Kan inte riktigt se det, faktiskt. Jag tyckte det var kalasbra, rätt igenom.

 19. Jag var kanske oklar. Se på bilden av Humanist-logo-typen med uppsträckta händer. som kommer i videon efter Åsa Wihlbeck. Uppgivenhet! Borde varit en arm i luften med knuten näve! Men ni är ju timida…"saliga äro de saktmodiga…".Men OK Anders. Lite stake visar du ju…i motsats till Ulf & Co!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips