Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Skaparvarning!

2016-03-05

En kort kommentar om artikeln på PLOS som innehåller uttrycket ”Skaparen”. Länken till videon som nämns i klippet är här: Hitler the Atheist av NonStampCollector.

Kategorier: Uncategorized

11 svar till “Skaparvarning!”

 1. Antje Jackelen vill inrätta en Sanning & Försoningskommission för att kompensera gamla oförrätter begångna mot samerna av kyrka och stat. Bra! Konfiskera så mycket som behövs av Svenska Kyrkans tillgångar för ärendet. Betala trolltrummorna med Kyrkans egna hokuspokusattiraljer. Bah!

  http://www.dn.se/debatt/dags-att-gora-upp-med-sveriges-koloniala-forflutna/

 2. Lokatt skriver:

  Mycket bra förslag! Låt kyrkan betala så mycket som går. Låt starta påkostade kurser för samer, studier i deras egen kultur och ursprung. Visa tydligt att de (och alla andra) inte alls behöver tillhöra Antjé Jackeléns hokuspokustro, att det går bra att återgå till nåjder och trolltrummor för den som vill. Förklara det kristna dopets egentliga innebörd, och att det inte alls behövs.
  Samt premiera de samer som avstår från att döda varg.

 3. Lokatt skriver:

  "I have a dream" var det nån som sa.
  Jag drömmer om att islams alla knepiga avarter, tvång, hot och inte minst farligheter i en exotisk guds namn ska föra med sig att även blekt troende vardagskristna ska vakna till och inse att även deras tro är idiotisk.

 4. Lokatt7 mars 2016 08:39

  ”Samt premiera de samer som avstår från att döda varg.”

  Nja…Som Björn är jag ju antagonist!

  Annat förslag:
  Det är dåligt med nöjen i lappmarkerna. Använd vargarna som romarna använde lejonen. Släpp in gråbenen tillsammans med alla biskoparna i renfållorna. Bisparna med morakniv och vargarna svultna. Läkare och veterinär på plats för att konstatera dödsfall och betting är tillåten. Alla vinnare oavsett segrare. Samerna lyckliga vem som än vinner; de gillar ju varken varg eller prällar. En död varg får riva ren i de sälla jaktmarkerna och en död biskop kommer väl till himlen?

  Denna nya underhållning betydligt humanare än vad biskoparna gjorde på den tiden det begav sig och fortfarande hotar ”syndare” med.

 5. Lokatt skriver:

  Haha Björn, vilken spänstig och vital våldstendens!
  Men nej, jag ömmar för vargarna, vill inte att en enda varg ska få en prälles kniv i sig … Jag föreslår istället att prästerna deporteras till det heliga landet eller nåt, de kan gå på vattnet, med start på Östersjön eller Kattegatt, valfritt.
  Och inte sjutton hoppar väl ett gäng vargar på en björn (i naturen) ? Fast, det kanske de gör om de är verkligt hungriga och björnen är gammal och sjuk , eller en unge som kommit på efterkälken.

  Undras hur många björnar Kristian har runt knuten.

 6. Mängder av avföring och spår, men ingen synlig just nu….:-)

 7. Lokatt skriver:

  Aha, spännande. I Hälsingland för några år sedan plockade jag lingon, med en liten klocka fäst bakpå ryggsäcken. Ganska mycket björnspillning, bären verkade komma ut nästan orörda

 8. Kristian Grönqvist 7 mars 2016 17:17

  "Mängder av avföring och spår, men ingen synlig just nu….:-)"

  Hm. Vad menar du egentligen? Synlig är jag väl, spår lämnar jag och min uppgift ser jag som att kasta "skit". 😉 God morgon, ha en bra dag!

 9. Här har Antjé Jackelén en möjlighet att rehabilitera SvK hos samerna! Hitta (köp) levande vittnen till en gammal samisk trollkvinna som kunde få norrskenet att i flera minuter frysa som skapelsen i Sixtinska kapellets tak och donera en rundlig summa till påven så får vi ett samiskt helgon. Ett bra trams värdigt de religiösa sfärerna. Och tänk vad turister. Var inte spådomen att synen skulle upprepa sig varje skottår tills Jesus kom tillbaka? Vid molnigt väder ordnas helikopteruppstigningar. Halleluja!

  http://www.bbc.com/news/world-europe-35775405

 10. Lokatt skriver:

  Jag tittade på dansinslaget "Var e brudarna?" på humbloggen.

  Påminner mig om en intervju med någon svenskfödd tokmuslim, en skäggig farbror i linne och mössa som beskrev den rituelle dans som han och hans medtroende sysslade med. Alla män förstås, som liksom råmande-flås-sjungande skumpade runt tillsammans, intensivt rytmiskt, närmare och närmare varandras svettiga kroppar.
  Det som förvånade mig vara att han ogenerat tillstod att det självklart fanns en sexuell upphetsning i denna guppande ritual, det blev naturligt så "under det här huffandet och puffandet" sa han..
  Jag älskar att skratta, så stort tack farbror dansmuslim!
  Di e inte kloka di där. Bakra Basha i Afghanistan (unga sminkade pojkar dansar inför sexuella aktiviteter med äldre män) och såna här kåta gubb-"puffare" 🙂
  (Jag är ganska säker på att ljudet i filmen inte är autentiskt, antagligen bjällror, trummor och cymbaler i urskrungsklippet).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips